REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

25 Nisan 2013 Perşembe

TC. Devlet Demiryolları ve Marmaray Projesi.

Türkiye'de Marmaray'ın ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin tamamlanmasıyla Çin ile Avrupa arasında Türkiye üzerinden kesintisiz blok tren taşımacılığı yapılabileceğini dile getiren Karaman, "Kazakistan'dan başlayarak, Çin'in kuzeyinden gelen yükler Türkiye üzerinden tren taşımacılığıyla Avrupa ve Orta Doğu'ya ulaştığı gibi Türkiye'nin güneyinden deniz bağlantısıyla Afrika'ya da ulaşacaktır" dedi.

TC. Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Marmaray'ın Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz demiryolu ulaşımını mümkün kılmasının yanı sıra İstanbul'un kent içi toplu taşımacılığına çok büyük yararlar sağlayacağını ve diğer ulaşım ağlarıyla entegre olacağını belirten Karaman, Marmaray'ın inşası devam eden Ankara-İstanbul Hızlı Tren, Kars-Tiflis-Bakü Projeleri devreye girdiğinde Avrupa'dan Asya'ya, hızlı, ekonomik bir demiryolu bağlantısı sağlayacağını ifade etti. son 10 yılda demiryollarına 26 milyar lira yatırım yapıldığını ve ana hedefler doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Gelecek 10 yıl içinde bu bölgede demiryolu sektörüne yapılacak yatırım miktarı 150 milyar dolar. Bu durum, demiryolu alt ve üst yapısı, yeni teknolojiler, demiryolu araçları, hızlı tren setleri, makaslar ve demiryolu sanayisine yönelik daha fazla yatırım, daha fazla işbirliği, ülkeler için daha fazla refah ve kalkınma anlamına gelmektedir. Son 10 yılda demiryollarında başlatılan projelerin toplam tutarı 40 milyar lirayı aşmaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımların tutarı 25 milyar lirayı bulmuştur. Dolayısıyla demiryolu sektörü gittikçe yükselen bir sektördür."

Karaman, Yurt içinin yanı sıra, Türkiye'den Batı'da, Almanya, Macaristan, Avusturya, Bulgaristan, Romanya, Slovenya'ya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, doğuda İran, Suriye ve Irak'a; Orta Asya'da Türkmenistan, Kazakistan ve Pakistan'a karşılıklı olarak blok trenlerin işletildiğini, İpek Rüzgarı Blok Tren Projesi ile Kazakistan-Türkiye arasındaki blok tren seyahat süresinin azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi, İstanbul'un kentsel yaşantısını sağlıklı olarak sürdürebilmesi, kentlilere çağdaş bir kent yaşamı ve kentsel ulaşım imkanları sunabilmesi, kentin doğal tarihi özelliklerinin korunabilmesi için yüksek kapasiteli elektrik enerjisi kullanarak çevreyi kirletmeyen bir projedir.

İstanbul, bir yandan tarihi ve kültürel değerleriyle korunması gereken, diğer yandan toplu ulaşım sistemlerinin çevresel etkilerinin azaltılabilmesi ve demiryolu sistemlerinin kapasitesi, güvenilirliği ve konforunun arttırılabilmesi için modern demiryolu tesislerinin kurulmasını gerektiren bir şehirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder