REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

3 Nisan 2013 Çarşamba

Esed'i o günden beri canlı gören yok

Yeni Bir İddia Daha, taraftarı olan biriler Esed Yaşıyor Süsü Veriyor.

Esed’in öldürüldüğü yada yaralandığı  haberlerleri Sosyal medyada günden güne yayılırken , öldürüldüğüne ait ispatı edilecek net bir haber veya net bir doğrulama haberi verilmemişti.
İddiaların arkasının kesilmediği Suriye’de eğer Esed halen yaşıyorsa ekranlara çıkıp güncel konu içeren bir konuşma yaparak ancak yaşadığını ispatlıyabilir.

Esed rejimine yakınlığı ile bilinen birilerine göre  Esed ölmemiş ve birilerine röportaj verdiği videosu  görülüyor. Bazı ajanslara göre birileri, eski bir videoyu yeniden servis etmiş ve Esed ile aralarındaki sohbetin sesini keserek zaman mekan ve tarih konusunda karartma yaptıklarını iddia ediyorlar. Diğer bir iddia ise birilerin  tweet adresinde suriyede olduğunu belirtirken konu ile ilgili hiç bir ek bilgi yazmamış ve Esed ile röportajından hiç bahsedilmemiştir.

Kendilerini Suriye Duma Şehitler Tugayı diye adlandırdıkları  bir gurubun  açıklamasına göre Esed öldürülmüş ve 12 sat içinde medyaya çıkmazsa öldüğü kesinleşmiştir diye iddiaları vardı. birilere göre Esed yaşıyor ve röportaj verdiğini iddia ediyor. 
Evet biz bunda iddia diyoruz. Çünkü Esed ölmedi ise ekran karşısına çıkıp güncel bir konu hakkında konuşması gerekir

İddiaların arkasının kesilmediği Suriye’de eğer Esed halen yaşıyorsa ekranlara çıkıp güncel konu içeren bir konuşma yaparak ancak yaşadığını ispatlıyabilir.
Bir kaç gün önce buna benzer haber Sosyal medyada baya bi yankı bulmuştu.
Haberin kaynağı olarak belirtilen biri Arapça biri İbranice iki sitede ise Esad’ın ölmediği, ağır yaralı olarak başkent Şam’da bulunan El Şami Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade etmişti. Ancak resmi bir teyit bu haberlerde de yer almamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder