REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

22 Mart 2013 Cuma

İSRAİL ÖZÜR DİLEDİ AMA ALLAH cc NE DER?


Haaretz: İsrail özür diledi!

İsrail'in etkin gazetelerinden biri olan Haaretz, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon göçmesinde Mavi Marmara olayında öldürülen Türkiye vatandaşları için özür dilediğini yazdı.

Gazete, özrün ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ziyareti sırasında gerçekleştiğine dikkat çekti. Haaretz ABD Başkan'ın ülke ziyaretinde görüşülen meselelerin başında İsrail-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi olduğunun altını çizdi. Gazete Erdoğan ve Netanyahu'nun iki ülkenin geri çağırdığı büyükelçileri yeniden görevlerinin başına gönderme konusunda da anlaştığını yazdı.

HOLLANDA BASINI 'FLAŞ' DEDİ

Hollanda'da yayın yapan "De Volkskrant" ve "NRC Handelsblad" gazeteleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'den Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisi baskını için özür dilemesini 'ikili ilişkiler normalleşiyor' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Açıklamada, "iki tarafın ülkeler arası ilişkilerin normalleştirilmesi, elçilerin geri dönmesi ve İsrail askerlerine yönelik adli kovuşturmaların iptal edilmesi için anlaştığı" belirtildi. Açıklamaya göre, İsrail, yardım gemisinde hayatını kaybeden, biri ABD vatandaşı 10 Türk'ün ailelerine tazminat vermeyi de kabul etti.

Hollanda basını Netanyahu'nun açıklamasını şu şekilde yer verdi: "Can kaybına yol açan her hata nedeniyle Türk halkından özür diliyorum. Her türlü tazminata ödemeye hazırız."


NEW YORK TIMES: OBAMA'NIN ESERİ

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ABD Başkanı Obama sayesinde olduğunu yazdı, 'Obama'nın diplomasi zaferi' olarak yorumlandı.


El Cezire: İsrail Başbakanı filo olayı için 'özür diledi'

Katar merkezli El Cezire, Netanyahu'nun Erdoğan'dan özür dilediğini ve hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini belirttiğini yazdı. İsrailli liderin Gazze de dahil Filistin topraklarına uygulanan ambargonun "büyük ölçüde" kaldırıldığını açıkladığı bilgisine yer veren El Cezire, ayrıca telefon görüşmesi boyunca Erdoğan'ın Türkiye ile İsrail arasındaki işbirliği ve dostluğun önemine dikkat çektiğini söyledi.

Başbakanlık'tan kritik açıklama...
Başbakanlık, Erdoğan ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı. Açıklamada Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilediği belirtilerek, "Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabul etmiştir" denildi. İşte detaylar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder