REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

24 Mart 2013 Pazar

İSLAM DİNİNE SALDIRIP GÜNDEM BULMAK MI?


İSLAM DİNİNE SALDIRIP GÜNDEM BULMAK MI?

FATİH VE ONU SEVEN TÜM ÜMMETİN LANETİ ÜZERİNİZEDİR
İSLAM KOMUTANI GÜZEL AHLAK FATİHİ SULTAN MUHAMMED HAN İÇİN PEYGAMBER sav NE DEDİ?
DİN DÜŞMANLARI İFTİRA İLE CEHENNEMLERİNi ve LANETİ NASIL İSTEDİ???.. 
“Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”

Milletimizin şeref ve zaferlerle süslü muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerden birisi de: Hiç şüphe yok ki 29 Mayıs 1453 yılında gerçekleştirilen İstanbul’un fethidir.

Bizans’ın paslı mıhını sökme şeref ve fazileti ise ALLAH cc Habibi, Hz. Peygamber sav Efendimiz’in: “Ne güzel komutan! Ne güzel asker” diye müjdelediği, “Fatih Sultan Muhammed Han” ve “Osmanlı askerine” aittir. İstanbul gibi dünyanın gözbebeği ve can damarı sayılan bir şehrin fethedilmesini yüce ALLAH, cc Fatih Sultan Muhammed’e ve O’nun askerlerine nasip etmiştir.

Fatih Sultan Muhammed ve askerlerinin en büyük gayesi Hz. Peygamber sav Efendimizin övdüğü kimselerden olmaktı. Gerçekten: Bişr el-Ganevî  ra  babasından yaptığı rivayete göre Hz. Peygamber sav Efendimiz :

“Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir!” buyurmuşlardır.

Bu hadis-i şerif, Hz. Peygamber sav Efendimizin mucizelerinden bir mucizedir. İstanbul, asr-ı saadette Kostantiniyye ismi ile bilindiği için, Hz. Peygamber sav  Efendimiz de hadis-i şeriflerinde bu isimle anmışlardır.

Bu hadis-i şerif, 857 yıllık heyecan dolu bekleyiş sürecinde Müslüman devlet ve toplulukların nişanesi olmuştur. Daha sahabe döneminde binlerce kilometrelik yollar aşılarak müjde gerçekleştirilmek istenmiştir. Gerçi, Müslümanların kalp birliğini bozmak için bu süreçte “Böyle bir hadis yok. Uydurma” diyerek şaşırtma taktikleri de uygulanmamış değildir. Fakat hiçbiri kutlu fethin gerçekleşmesini engelleyememiştir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder