REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

31 Ekim 2013 Perşembe

ALLAH cc EMRETTĞİ İÇİN VATAN MİLLET SEVGİSİNİ YAŞATAN HERKESE DUA"CIYIZ

VATAN MİLLET SEVGİSİNİ ALLAH cc EMRETTĞİ İÇİN  
                      DUA"CIYIZ

Asya ile Avrupa yakası, Boğaz’ın altından Marmaray ile birleşti. Sultan Abdülmecit’in hayal ettiği, Sultan Abdülhamit’in çizimlerini yaptırdığı 150 yıllık ‘rüya proje’ ile iki yaka Boğaz’ın 62 metre altından batırma tünelleriyle birbirine bağlandı.

 2004’te temeli atılan Marmaray’ın ilk etabı bugün açılıyor. 13,6 kilometrelik hatta pik saatlerde 5 dakikada bir sefer yapılacak. Yolculuk ücreti ise 1,95 lira olacak. Köprü trafiğine alternatif olarak görülen Marmaray’ın birçok noktada toplu ulaşım sistemleriyle entegrasyonu bulunuyor. Haliç Metro Geçiş Köprüsü de hizmete alındığında kentin ana metro hatları Yenikapı’da entegre olacak. Halihazırda açılan Marmaray ile kentin ulaşım sistemleri arasında aktarma yaparak ulaşım sağlanacak.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye ile Japonya arasındaki dostuluğun önemini vurgulayarak, "150 yıllık rüyanızın gerçekleştiği bugün, doğu ile batıyı birleştiren metropol İstanbul'a ayak bastığımda aklımdan hep böyle düşünceler geçti. 'Asya'ya barış ve Asya'ya refah'. Türkiye ve Japonya, Asya'yı uçuran iki kanattır. Asya'nın iki kanadıdır" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, "Daha dün denecek kadar kısa bir süre evvel, yatırım yapamayan, maaş ödeyemeyen, borç bulamayan, iki yakası bir araya gelemeyen bir Türkiye'den, iki kıtanın yakasını bir araya getiren bir güne, bir mutluluğa ulaştıysak gerçekten bugün Cenab-ı Hakk'a çok şükretmeliyiz" dedi.

Denizin altından geçecek bu trenlerin yolcuları olduğu kadar sevgiyi, kardeşliği, aşkı da kıtalar arasında taşıyacacağını dile getiren Erdoğan, 2015'te te biraz daha güneyden, içinden otomobillerin geçeceği tüp geçidin de bitirileceğini kaydetti. Denizin altındaki çalışmaların devam edeceğini, aynı yıl 3. köprünün de inşallah bitirileceğini dile getiren Erdoğan, bunların, İstanbul'un ulaşımı için iktidarlarının neler yaptığının ortaya koyulması
bakımından önemli olduğunu söyledi.

Marmaray'ın Pekin ile Londra'nın arasını bağlayan bir tünel olduğunu, dünyayı ilgilendiren bir proje olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Son yıllardaki istikrar, güven ortamı büyük projeleri devreye sokma imkanı verdi. İnanıyorum ki; bu istikrar devem ettiği sürece büyük projeler Türkiye'nin hizmetine sunulacaktır. Değerli kardeşim Başbakan Erdoğan bu projeyi büyük bir kararlılıkla takip etti. Değerli Bakan Yıldırım, kararlı ve bilgili şekilde takip etti" diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder