REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

5 Ekim 2013 Cumartesi

BÜYÜK GÖSTERİ YARIN Demokrasiye dönülmesini isteyenler...

Mısır'ın başkenti Kahire'de ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek veren yüzlerce kişi, Mursi'ye karşı 3 Temmuz'da darbe düzenleyen ordunun destekçileriyle Tahrir Meydanı'nda çatıştı. Üç aydır ilk kez çatışmanın yaşandığı meydanda bir Mursi taraftarına kurşun isabet ettiği ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Yüzlerce kişiden oluşan grup, üzerinde Rabia işaretinin bulunduğu bayrağı taşıyarak ordu yanlılarıyla karşı karşıya geldi. Polis, Mursi taraftarlarına karşı gözyaşartıcı gaz ve silah kullandı. Mısır'ın farklı kentlerindeki gösterilerde 7 kişinin öldüğü bildirildi. 

Mısır’da darbe karşıtları, yasaklara rağmen 3 Temmuz’da askeri darbeyi dün başkent Kahire’nin Tahrir Meydanı’na yürüyerek protesto etti. Darbe karşıtları halkı yarın Tahrir’de gösteri yapmaya çağırdı.

Mısır’da baskıyı reddeden binlerce Mısırlı darbe karşıtı, dün başkent Kahire’de 3 Temmuz’da sivil muhalefetin desteğiyle gerçekleştirilen askeri darbeyi protesto etti.

Gösteriler başkent Kahire’nin birçok bölgesinde yapıldı. En geniş katılımın olduğu yer ise Maadi semti oldu. Maadi semtinden Tahrir Meydanı’na yürüyen binlerce kişiye sivil polisler ve askerler müdahale etmek isteyince olaylar çıktı.

Göstericiler ellerinde Mısır bayrakları ve direnişin sembolü Rabia afişleri, yüzlerinde de 3 Temmuz’daki askeri darbeden sonra cezaevine gönderilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi maskeleriyle yürüyüşe devam etme kararı alırken saldırıya uğradı. Protesto sırasında bir kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

ADEVİYYE YOLU KAPANDI

Demokrasiye dönülmesini talep eden darbe karşıtları Tahrir Meydanı’na girmeleri engellendikten sonra Adeviyye Meydanı’na yöneldi.

Asker ve polis Adeviyye Meydanı’na girilmesini engellemek için bölgedeki yoğunluğunu artırdı. Ağustos ayında darbe karşıtlarının bulunduğu Adeviyye Meydanı’nı boşaltmak için şiddete başvuran geçici yönetim, yüzlerce sivilin ölümüne yol açmıştı. Mısır resmi haber ajansı MENA, birçok kentte daha gösteri yapıldığını duyurdu.

BÜYÜK GÖSTERİ YARIN

Bu arada darbe karşıtları yarın da Tahrir Meydanı’nda büyük bir gösteri yapmaya hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanı Sisi’yi Hitler’e benzeten darbe karşıtları, özellikle gençleri pazar günü Tahrir’e gitmeye çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder