REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

17 Ağustos 2013 Cumartesi

MUHİMMAT BU DEFA MARMARAYDAN ÇIKTI

     Marmaray kazısından mühimmat çıktı
Tuzla’daki Marmaray kazısında, patlayıcı madde düzeneği ve çok sayıda mermi bulundu. Kazıda çıkan 9 silindir borunun bomba yapımında kullanılan malzeme olduğu belirlendi.

İstanbul Tuzla’da Yayla Mahallesi’nde yürütülen Marmaray hızlı tren kazı hattında önceki gün akşam, cephaneliğe ulaşıldı. Kazı çalışması yapan ekipler, bir poşet içinde silah mermisi ve silindir şeklinde boruları görünce durumu 155’e ihbar etti.

Marmaray inşaat sahasına Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri ile bomba imha uzmanları sevk edildi. Ekipler poşet içerisinden; 109 adet fişek, 30 gram siyah toz madde, 63 gram ne olduğu belirsiz hamuru andıran madde, 9 adet silindir şeklinde boru ile 26 adet metal ve yay çıkarttı.

PATLAYICI DÜZENEĞİ
Bomba imha uzmanlarınca incelemeye alınan toz ve hamurumsu maddeler ile silindir boruların patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan malzemeler olduğu üzerinde duruluyor. Bugüne kadar çeşitli eylemlerde silindir boruya konulan bomba düzenekleri kullanılmıştı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de toprağa gömülen mühimmatla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Mühimmatın kim ya da kimler tarafından toprağa gizlendiğine ilişkin henüz bir bulguya ulaşılamadı. 9mm çaplı mermiler balistik inceleme için Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Esrarengiz mühimmatın Ergenekon davasında kararların açıklanmasından kısa bir süre sonra bulunması dikkat çekti.

BORU TiPi DÜZENEK
Bomba imha uzmanı ekipleri, bulunan malzemeleri inceledi. Poşetten çıkan 9 adet silindir şeklindeki boru ve diğer malzemelerin daha önce terör örgütlerinin de sıklıkla kullandığı boru tipi bomba yapımında kullanılan ekipman olduğu tespit edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder