REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

15 Haziran 2013 Cumartesi

TECRÜBENİN KEMALATIN HUZURA SÜKUNETE ULAŞTIMA ETKİSİ ELBET VARDIR..

TECRÜBENİN KEMALATIN HUZURA SÜKUNETE ULAŞTIMA ETKİSİ ELBET VARDIR..
BU DURUMDA MÜSLÜMAN VATAN SEVERLERDE DİN DÜŞMANLARI KARŞISINDA YALNIZ BIRAKILIRMIKİ?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk 'Gezi Parkı' eylemleri ve AKP'nin miting kararı ile ilgili bir yazı kaleme aldı... 

Siyasi Partiler birkaç sebepten dolayı Açıkhava toplantıları yapmak isterler. Hedefleri icraatlarına destek sağlamaktır. Bunun için de yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırlar ve daha fazla hizmet yapmalarına nasıl engel olunduğunu da özellikle vurgulamaya çalışırlar.

AKP’nin mitinginde de aynı şeyleri tekrarlayacağını Başbakanın nasıl çevreci olduğunu kaç milyon ağaç diktiğini anlatacağını, Gezi Parkındaki protestoları hak etmediğini ifade edeceğini sanıyorum. Türkçede atasözü haline gelmiş bir deyiş var “Cambaza bak cambaza diyerek adam çarpmak”. Yani başka şeylere dikkat çekerek asıl yapılmak isteneni gözden kaçırmak. Başbakanın bu mitingde aynı yönde bir konuşma yapacağı izlenimi alınıyor.

Başbakan şunu artık anlamalıdır ki oturduğu makam muhalefetle kavga ederek toplumda gerilim meydana getirmeye uygun değildir. Toplumda kaynaşma sağlamaya yönelik bir makamdır. Böyle yaparsa yaptıklarından hayır bekleyebilir.

Muhalefet Partilerinin özellikle ana muhalefet partisinin iktidarı sert tenkitlerine Başbakan aynı şekilde hatta daha sert karşılık vermeseydi kendi hizmetlerini anlatmayı tercih etseydi toplumda bugün karşılaştığı düşmanca tepki oluşmazdı. İktidardakiler çatışma üslubuyla konuşamazlar. Konuşmamaları gerekir.

Gelelim karşı görüşte olanlara, daha önce birkaç yazımda da belirtmiştim. Şiddet yanlısı hiç bir muhalefet kabul edilemez. Memleketini seven herkesin böyle davrananlara karşı çıkması gerekir. Ancak basında çıkan haberlere bakılırsa ana muhalefet Partisi Genel Başkanı direnişçileri överek alnından öptüğünü söylemiş. Hayret edilecek bir sorumsuzluk örneği olur eğer gerçekten böyle bir beyanı varsa. İktidara karşı olmak başka şeydir, terör estirenlere arka çıkmak başka şeydir. Herkesin kendini kontrol etmesi lâzım.

Şimdi gelelim gösterileri dışarıdan kimlerin desteklediğine. Daha olaylar başlar başlamaz Irkçı emperyalizmin kontrolündeki batı basınında bu protestolar Türk Baharı olarak nitelendirildi. Arap baharı diye takdim ettikleri ve İslam ülkelerini kana bulayan iç çatışmalar Türkiye’de de olsun istediler. Gösterilere katılan gençlerin bir kısmının macera olsun diye katıldıkları kameraların karşısındaki konuşmalarından anlaşılıyor. Ancak kesin olarak belli ki dış güçlerin kontrolündeki kışkırtıcı ajanlar olayları yönlendiriyor. Genç kardeşlerimizin artık daha fazla bu oyuna gelmeyeceklerini ümit ediyorum.

Şimdi meselenin aslına gelelim. Yaşları 16 ila 26 arasındaki gezi parkını kurtarılmış bölge ilan eden, yakıp yıkmaya yönelen bu gençler, AKP’nin 10 yıllık Milli Eğitim politikalarının ürünü değil mi ? Bu gençler AKP iktidarı döneminde yetişmediler mi? Bu neslin yetiştiği ortamı Ahlakî ve mânevî değerleri hiçe sayarak zinayı serbest bırakarak hazırlayan AKP değil mi ?

Fâize dünya gerçeği diyerek zengini daha zengin fakiri da fakir yaparak sınıflar arasındaki dengesizliği daha da artırıp kin ve nefret tohumlarını güçlendiren AKP değil mi?

Domuz etinin pis olduğunu Allah kitabında bildirdiği ve İslam âlimleri domuz etinin zararlarından çok önemli birisi de domuz eti yiyen eşlerin birbirlerine karşı sadakatlerinin kaybolduğunu, gayri meşru ilişkilerden kaçmadıkları için domuz eti yemekten şiddetle sakınılması gerektiğini kitaplarında yazdıkları halde domuz etini kasaplık hayvan sınıfına sokan, domuz çiftlikleri kurduran AKP değil mi? İstatistiklere göre Türkiyedeki gayri Müslimlerin sayısından birkaç kat daha fazla domuz eti tüketiliyor.

İslam dinine göre çok büyük bir günah olan eşcinselliği batılılar istiyor diye serbest bırakan AKP değil mi? 10 yıldan fazla İslam’ın ahlâki ve mânevî değerlerine aykırı bu uygulamalarla İslam ahlâkından uzaklaştırılarak milletin öz değerlerine yabancılaştırılan gençlerin bir kısmı teröre bulaşıyorsa sorumlusu memleketi 10 yıldan beri idare edenler olmaz mı? 

AKP’nin kendine siyasi destek sağlamak için yapacağı mitinge Milli Görüşçüler katılarak AKP’nin yaptıklarının vebâline ortak olmazlar. Hiçbir Milli Görüşçü AKP’nin siyasî çıkar sağlamak için yapacağı mitingi desteklemez.

ALLAH kitabında şöyle bildiriyor: “Sizin başınıza gelenler iki ellerinizle işledikleriniz yüzündendir”. AKP’nin yaptıklarını görmezden gelen birçok dini ilim sahipleri var etraflarında. Onlar susarken ben inancımın gereği olan kardeşlik görevimi yapmak istiyorum. Bu yanlış yolda daha fazla ısrar etmeden dönmelerini tavsiye ediyorum. Allah hepimizin hidayetini artırsın. Hakkı hak olarak görüp hakka uymayı, batılı batıl olarak görüp batıldan kaçınmayı nasib etsin.

Oğuzhan ASİLTÜRK
SAADET PARTİSİ YİK BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder