REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

31 Mart 2014 Pazartesi

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ndeki mükerrer tapu sorununu çözüme kavuşturdu. İmar Kanununun 18. Madde uygulaması çalışmalarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi, uzun yıllardır birçok insanın mağdur olmasına neden olan mükerrer arsalar sorununu ortadan kaldırdı. Uygulamaya göre arsa düzenleme listeleri ve paftalar 30 gün askı sürecinin ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak.

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü
İlgili Galeriler

Sultangazi'de Adıyaman Farkı
Sultangazi'de Adıyaman FarkıAk Partinin Sevgi Yürüyüşü İnsan Seline Dönüştü
Ak Partinin Sevgi Yürüyüşü İnsan Seline Dönüştü
 Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ndeki tapu sorununu çözüme kavuşturdu. Uzun yıllardır devam eden ve binlerce insanın mağdur olmasına neden olan mükerrer tapu sorunu encümen kararıyla çözüldü. 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulaması çalışmalarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi 27 Mart 2014 tarih ve 215 sayılı encümen kararı ile 20 yıla yakın süredir devam eden ve kadastral kaymadan kaynaklanan tapu sorununu ortadan kaldırdı.

Belediye Encümen kararıyla, imar durum ve ruhsat alamayan ayrıca tapuları şerhli olduğu için hiçbir işlem yapamayan Esentepeliler mükerrerlik sorunlarının giderilmesiyle sıkıntılarından kurtuluyorlar.  Söz konusu karar uyarınca 367 bin 220 metrekare alan yeniden düzenlenerek imar uygulaması yapıldı. Böylece 2 bin 153 malike ait mükerrer  tapu sorunu da ortadan kaldırıldı.

Uygulamaya ait arsa düzenlendirme listeleri ve paftalar Sultangazi Belediye Hizmet binasında 30 gün boyunca askıya çıkarılmasının ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder