REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

29 Mayıs 2014 Perşembe

ZALİM ZULMÜNÜ HESAPLAMAYA NASIL YANSITIR

ÜLKE GENELİNDE KATILIM YETERSİZLİĞİ SEÇİMİ İPTAL ETTİRMEYE YETMELİ İKEN:
%4 GEÇERSİZ VE KANLI KATİLLER BASKISI ...
54 MİLYON SEÇMENİN SADECE 22 M. YANİ %43 ZALİMLER OYU İLE 32 MİLYON YANİ %57 MAZLUM YOK SAYILMIŞ BU ACAİP HESAP İŞİNE GELEN HESABI DEĞİLMİ
54 M
OYLARIN YÜZDE 96.7'Sİ SİSİ'NİN

Sayımı tamamlanan ve geçerli sayılan oyların yüzde 96,7'sini Abdulfettah es-Sisi, yüzde 3,3'nü Hamdin Sabbahi aldı.

ÜLKE GENELİNDE SEÇİMLERE KATILIM YÜZDE 47

Ülke genelinde seçimlere katılım oranı yüzde 47 olarak gerçekleşti. Oy kullanma hakkına sahip 53 milyon 909 bin 309 seçmenden 25 milyon 342 bin 464'ü oy kullandı.

2 MİLYON OY GEÇERSİZ SAYILDI

Kullanılan oyların yüzde 4'ünü teşkil eden 2 milyon 29 bin 689 oy geçersiz sayıldı.

RESMİ SONUÇLAR EN GEÇ 5 HAZİRAN'DA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçlarının en geç 5 Haziran'da açıklanması bekleniyor

Darbeci Sisi'den zorba Mübarek'e jest
Mısır'da darbenin mimarı ve Mısır halkının yüzde 11'inin katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Sisi, makamına oturur oturmaz zorba Mübarek için kolları sıvadı. Darbeci Sisi yönetiminin, 30 sene Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan askeri kökenli Mübarek'in İsviçre bankalarındaki 781 milyon dolarlık mal varlığının iadesi için banka yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi...

TÜRKİYEDE MURSİ = ERDOĞAN İSE! 
SİSİ VE MUBAREK YERİNE KİM UYAR?

27 Mayıs 2014 Salı

MENDERES YADA ERDOĞAN


Utanmazların utandığı nerde görülmüş ? Tükürün utanmazların meşin suratına !Seçimle yapamadıklarını silahla,çok çeşitli entirikalarla yapmaya çalışanlar...Millete saygısı olmayan 
faşist,komünist,ataist daha nemenem şeyler....gayri müslim..

Merhum başbakanımız Adnan Menderes'i 54 yıl önce bugün yapılan bir ihtilal ile idama giden yolu hazırlamışlardı. Suçu; ezanı Türkçe den Arapça'ya iade etmekti...Kendisini hiç unutmadık. Allah dan rahmet diliyoruz. Ruhu için El Fatiha.

13 Mayıs 2014 Salı

SOMA'DA meydana gelen maden faciası

Maden işçisinin anlattıkları doğruysa durum çok vahim

Türkiye, Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için üzülürken, benzer olaylarda yargının caydırıcılıktan uzak bir tutum sergilemesi, olası yeni faciaların önlenmesi konusunda umutları kırıyor.

Facianın yaşandığı Soma'daki madende çalışan ve izinli olduğu için olay günü işe gitmeyince faciadan kurtulan Vedat Apaydın, "Olay günü izinli olduğum için gitmedim. Bu maden ocağında sürekli sorunlar oluyordu. 4 ay önce de biz 'Madende sıcaklık fazla' diye yetkililere söyledik. Başmühendisler Mehmet Efe ve Koray Karadağ'a bunları söyledik. Ancak onlar 'Biz fazla hava verirsek burası yanar' dediler. Söylediklerimizi dikkate almadılar ve ikisi de bu olayda öldü. Denetimlere gelen müfettişler ise hiç ocağın içine inmiyor, ocağın dışında temiz olan bölgeleri geziyor" dedi.

Apaydın, "Biz Elmadere köyünde 2004'ten önce yeraltında çalışmak tehlikelidir diye çalışmıyorduk. Hayvancılık ve tütün ekerek geçimimizi sağlıyorduk. 2004'ten sonra mazota zam geldi, tütün özel sektöre geçti, biz de geçimimizi sağlamak için bize 13 kilometre uzaklıktaki bu ocakta çalışmaya başladık" dedi.  

SOMA TESADÜFLERİ..
ALINTI
Olaydan iki hafta önce Mecliste kimse yokken CHP Milletvekilleri SOMA' da ki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi Akparti li vekiller görmeden hemen geri çekiyor..! TESADÜF DİYELİM.

Ve sürekli ülkeyi karıştıran derin odaklar tarafından yönlendirilen bu grubun siyasi kolu neden Zonguldak Kozlu değilde Soma için soru önergesi veriyor ? TESADÜF DİYELİM.

Milletvekili ve madenci maaşı karşılaştırması yapan foto birkaç haftadır sürekli sosyal medyada servis ediliyordu .Böylece topluma zihinsel ve psikilojik olarak hazırlayıcı etkilerde mi bulundular? TESADÜF DİYELİM.

Köylülerin iddialarına göre bir kaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını idda eden bazı kişiler geliyor.TESADÜF DİYELİM.

Tam mesai değişimi esnasında yani bütün çalışanlar aynı anda içerdeyken ne hikmetse trafo patlıyor.TESADÜF DİYELİM.

İşçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkıyor.
Yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra daha şiddetli çıkıyor.TESADÜF DİYELİM.

Başbakanın kendisini geçenlerde rezil ettiği ve 2009'da, Bursa'da 19 kişinin öldüğü maden ocağı sahibi Nurullah Ercan'ın avukatlığını yapan Feyzioğlu olay akşamı Soma'ya gidiyor ve insan haklarından dem vuran açıklamalar yapmaya çalışıyor ! TESADÜF DİYELİM.

Ve bir kaç saat geçmeden ellerinde pankart bazı insanlar SOMA' da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydanlara fırlıyorlar.TESADÜF DİYELİM.

Tıpkı Hrant Dink cinayeti (Failleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor) gibi. Binlerce pankart kısa süre içinde nasıl basılır ve dağıtılır. DİKKAT EDİN HİÇBİRİ ŞİRKETİN SAHİBİNE SALDIRMIYOR BAŞBAKANA SALDIRIYOR. TESADÜF DİYELİM.

Soruşturma başlatılıyor ve hemen ardından Cumhuriyet Baş Savcılığı sorumlu olan herkesin madende olduğu ve sorumlu tutulacak kişilerin öldüğünü bildiriyor.TESADÜF DİYELİM.

Ve Mehmet Baransu'nun Twitter hesabına bakın olaydan önce neler yazmış.Sanki birilerine talimat verir gibi.

1)

mehmetbaransu
‏@mehmetbaransu
Manisa, İzmir ve çevresinde kiraz ve üzümler dolu sebebiyle zarar gördü. Zarar yüzde 40. Bu daha başlangıç, ben deprem bekliyorum.

2)

mehmetbaransu
@ mehmetbaransu
Allah felaketle imtihan edecek bizi. Aktroller ve benzerleri çemkirmeden önce Kuranı Kerime baksın. Ayetleri görsünler.

Dün A haberde birisi çıktı telefonda enteresan şeyler söyledi.Madende tuhaf şeyler var böyle modern bir madende bu kadar büyük ihmallerin üstüste olması tesadüfi olamaz diyor ! BİZ TESADÜF DİYELİM.

Şimdi, 29 Nisan öncesi, trafo kameralarının tümü incelenecek.Savcılar harekete geçti ve olay yeri inceleme ekipleri göreve başladılar.İşin ucu nereye varırsa varacak.

Böyle bir trafo,durup dururken patlamaz.Bir trafonun patlaması icin,çok aşırı bir yüklenmenin olması gerekir veya trafoyu patlatacak kadar çok kısa devre.
Olayın,vardiya değişiminde olduğu söyleniyor,o halde hiç patlamaması gereken bir anda patlamış.Yani en az yüklenmenin olduğu anda !

Birileri çok büyük operasyon yapıyor isteyen inansın istemeyen inanmasın ama tarih bunları yazar.
Birgün bunlar ortaya çıkar. 
Ayakta uyutulmaya çalışılıyoruz.
16 05 2014
Yangın ve gaz kontrole alındıktan sonra saat 05.00 gibi yeniden ocaklara girilmeye başlandı. Ölü sayısı şu ana kadar resmi olarak 282 olduğu açıklandı.
"HEPSİ DEMİRLERİ ISIRMAYA BAŞLADI"

9 saat mahsur kaldığı madenden kurtulan ve kendisiyle birlikte 40 kişinin yaşamasını sağlayan Selahattin Şen yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

 "Akşam saatlerinde havalarımız kesildi. Bizim olduğumuz yeri de duman basmaya başadı. Karbonmonoksit yükseliyordu. Çare aramaya başladık ne yaparız diye. O anda ayakların içine geçtik. Bizim bulunduğumuz alandaki ayaklar demirdendi. Arkadaşlara dedim ki herkes ağzını bu demirlere verecek, biz bu demirlerden oksijen alacağız. Hepsi demirleri ısırmaya başladı.

"BİR KISMI BENİ DİNLEMEDİ"

Bir kısmı beni dinlemedi. Aşağıda daha iyi yerler buluruz dedi. Ancak aşağıda karbonmonoksit daha yüksekti. Ben oraya bir tane emniyet şeridi astım. O havaya göre kıpırdıyordu. Sürekli onu takip ettim. Saat 9'a doğru şerit kımıldamaya başladı. Daha sonra arkadaşlar gelip bizi yukarı çıkardılar.

"BİZİ KURTAN O DEMİRLER OLDU"

Bizi kurtaran o demirler oldu. O demirlerden sürekli beynimize oksijen aldık. Ben bunu uzun yıllardır biliyordum. 40'a yakın arkadaş bu sayede kurtuldu. Hepsini çıkardıktan sonra en son ben çıktım. Toplam 9 saat kaldık yerin altında. Çok duygusal anlar yaşadık. Herkes bildiği duayı okuyordu. O demirler olmasa sağ çıkmamız mümkün değildi."
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası

SOMA MADEN OCAĞI'NDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE VATANDAŞLARIMIZA ALLAH'DAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR, HALEN OCAKTA MAHSUR BULUNANLARIN DA EN KISA ZAMANDA KURTULMALARINI DİLİYORUM. ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, YÜREKLERİMİZ YANIYOR, GÖZ YAŞLARIMIZ SEL OLDU. YARDIM EYLE, İMDAT EYLE ALLAHIM...BAŞTA AİLELERİ OLMAK ÜZERE, MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH DEVLETİMİZE GÜÇ KUVVET AKIL ŞUUR FERASET DOLU KABİLİYETLER GAYRETLER VERSİN, ZEVAL VERMESİN... DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM...


KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN MADEN İŞÇİSİ: DAHA ÖNCE BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIM

Soma'daki maden faciası sonrası kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Sami Kılıç, arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. 9 yıldır madende çalıştığını belirten Kılıç, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi. 

"MASKE OLSA DA KURTULMASI ZOR"

Bu tür kazalara karşı eğitim aldıklarını ifade eden Sami Kılıç, "Maske olsa da kurtulması zor. Pano patlayınca elektrik olmuyor, elektrik olmayınca vantilatörler çalışmadığı takdirde hava akımı kesiliyor. Hava akımı kesilince, yaşam ihtimali kesiliyor. Maskeyle 45 dakikada temiz havaya çıkma eğitimi verdiler bize. 1 buçuk kilometreyi 45 dakikada çıkamazsın." dedi.

"350-400 KİŞİ TAHMİN EDİLİYOR"

Kılıç, ölü sayısının artabileceğini kaydederken, "Oradaki şef ve amirlerle konuştum. Şu an 350-400 kişi tahmin ediyorlar. Patlama panosuna daha giriş yapılmadı. Oranın hava akımına ulaşıp, oradaki yangını söndürüp o şekilde girme tahmini var" diye konuştu.

"GİRİLEMEYEN YERDE FACİA DAHA BÜYÜK OLABİLİR"

Kılıç, kurtarma çalışmalarına katıldığı madenden 80 ceset çıkardığını ifade ederken, "Cesetler ayrı ayrıydı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilmeyen patlama olan yerde toplu olabilir." diye endişesini dile getirdi.



Saat 15:30 civarında ve vardiya değişimi sırasında başlayan yangınla içeride tam olarak kaç işçinin mahsur kaldığı henüz öğrenilemedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çin ziyaretini iptal ederek yarın Soma’ya gidiyor

Gül'ün ikili resmi ziyaret vesilesiyle Pekin'e ve 16 devlet başkanının katılacağı Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi’ne katılmak üzere Şanghay'a gerçekleştirmesi öngörülen ziyaretin, Manisa'nın Soma ilçesinde dün meydana gelen "elim facia" nedeniyle iptal edildiği belirtilen açıklamada, Gül'ün yarın Soma'ya gideceği bildirildi.
Başbakan Erdoğan, hafta sonu yapacağı Malatya ve İstanbul programını da iptal etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da bugün soma'da temaslarda bulunacak. Bunun yanı sıra, TBMM'de Bakanların ve milletvekillerinin de programları iptal edildi.
MİLLİ YAS İLAN EDİDİ...
DETAYLI ARAŞTIRMA ŞART OLMALIDIR!
İDARECİLERİMİZ ÖNEMLİ PROĞRAMLARINI BLOKE EDİP BU VATANIMIZA BU AFETTEN DAHA BÜYÜK ZARAR VERMESİNLER İNŞALLAH VARSA! HAİNLERİ GÖZÖNÜNE ALSINLAR...

8 Mayıs 2014 Perşembe

İşte sırasıyla en karizmatik 5 lider.

Avrupa Birliği’nin en önemli araştırma şirketlerinden biri olan, İtalya menşeili Ricercatore firması,  çok sayıda ülkede 14 milyon kişi ile düzenlediği bir anket sonucunda en karizmatik lideri belirledi. İşte sırasıyla en karizmatik 5 lider.

1 - Recep Tayyip Erdoğan : Kararlı, sert, korkusuz, zeki ve karizmatik. Kuşkusuz, Türkiye’nin tarih kitaplarındaki yeri “Erdoğan’dan önce” ve “Erdoğan’dan sonra” olmak üzere ikiye ayrılacak bundan sonra. İktidara geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla halkının çok büyük bir çoğunluğunun desteğini arkasına almayı başardı. Türkiye O’nun döneminde, hayal bile edilemeyecek bir noktaya ulaştı. Davos’taki çıkışıyla İslam dünyasının da lideri olduğunu perçinlemiş oldu. Son dönemde kendini devirmek için düzenlenen komploları başarıyla savuşturdu. Araştırmaya katılan 14 milyon kişiden %29’u O’nu en karizmatik lider olarak gösterdi. Şimdilerde ise Türkiye’nin en üst makamındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine en güçlü aday olarak girmeye hazırlanıyor. 

2 - Vladimir Putin : Kısa tabiriyle ‘dediğim dedik’ bir lider. Karizmasını da bu özelliğine borçlu. Ekonomik yönden çok güçlü ve bu gücü kullanmayı seviyor. İstediklerini dolaylı yoldan elde etmeyi biliyor. Zeki ve  bir o kadar da kurnaz. Rusya’nın geçmişten kalan hesaplarını kapatmayı kendine ilke edinmiş. Rusya O’nun döneminde Avrupa’nın ve dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldi. 

3 - Barack Obama : Amerika’nın son yıllarda gördüğü en ılımlı lider. Sorunları fazla gürültü çıkarmadan halletmeyi seviyor. Halkın arasına karışıp onlardan biri gibi görünmek için sergilediği çaba aşikâr. Eğlenceli ve pozitif bir başkan. Tüm bunların yanı sıra, sözünü Dünya üzerindeki her ülkede dinletebilecek kadar güçlü. Şüphesiz;  ABD’nin varlığı ve etkinliği, Obama’nın karizmasıyla birleşince birkaç adım ileri gitti.

4 - Mahmud Ahmedinejad : İran’ın güçlü duruşunun yegâne sebebi lider Ahmedinejad. En sert liderlerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle nükleer çalışmalar konusunda dünyaya çektiği rest ile gündeme oturdu. Kimseden korkmadığını gösterdi. İran O’nun sayesinde etkin bir ülke haline geldi. 

5 - Muhammed Al Maktoum : Birleşik Arap Emirliklerinin idaresinde olan ve Dubai’nin mutlak hükümdarı olarak gösterilen El Maktum, diğer karizmatik liderlerin aksine ılımlı bir yönetim tarzını benimsiyor. Dünyanın sayılı zenginlerinden olan El Maktum, fakir halka yaptığı yardımlarla tanınıyor. İslâm dünyasında sözü geçen liderlerden biri. 

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Kamu misafirhaneleri kısmen yurt haline getirildi

Kamu misafirhaneleri kısmen yurt haline getirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cemaate ait yurtlardan ayrılmaları için öğrencilere yaptığı çağrının ardından önemli bir adım atıldı.

Aralarında öğretmenevi, polisevi gibi çok sayıda kamu kuruluşu ve belediyeye ait sayıları binlerle ifade edilen Türkiye genelindeki misafirhaneye bugün yürürlüğe giren tebliğile, kısmen öğrenci yurdu özelliği kazandırıldı. 

Başbakan Erdoğan, cemaat yurtlarında kalan öğrencilere seslenerek, "Devlet yurtlarında boş yerleri tespit ettik. Hemen başvurun. Eğer Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yer yoksa sizleri otellerde ağırlayacağız. Bunların zulmüne siz asla muhatap etmeyeceğiz" demişti. 30 Mart'ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından kamu misafirhaneleriyle ilgili atılan adım dikkat çekti. 

Maliye Bakanlığı, kamu sosyal tesisleri tebliğinde dikkat çekici bir değişiklik yaptı. Bugün yürürlüğe giren tebliğdeki bu basit cümle değişikliğini, iktidarın Gülen cemaatine ait yurtlardan ayrılmaları için öğrencilere ve ailelerine yaptığı çağrı çerçevesinde değerlendirmek gerekiyor. Ayrıca bu cümle ile ifade edilen hüküm, sosyal tesislerin Türkiye genelindeki durumu nedeniyle binlerce öğrenciyi ilgilendiren bir boyut içeriyor. Türkiye'de sayıları binlerle ifade edilen kamu kuruluşları ve belediyelere ait misafirhane bulunuyor.

ÖNCEKİ DURUM

Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğin öğrencilerle ilgili hükmü; "Misafirhane hizmetlerinin aksatılmaması ve diğer personelin bu tesislerden faydalanmasına engel teşkil etmemesi kaydıyla boş kapasite bulunduğu hallerde yükseköğrenim gören öğrenciler de bu tesislerden faydalanabilirler" şeklindeydi.

YURT ÜCRETİ ALINACAK

Maliye Bakanlığı'nın, 3 Mayıs 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek tebliği ile bu hüküm şöyle değiştirildi:

"18/1/2014 tarihli ve 28886 sayılı Resmî gazete’de yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2014-3)’in Ortak Hususlar başlıklı bölümünün 10'uncu maddesinin (d) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

Sosyal tesis kapasitelerinin kullanımında, ihtiyaç bulunan yerlerde boş kapasitenin öncelikle yükseköğrenim öğrencilerine kullandırılması için gerekli her türlü tedbir alınacak ve sosyal tesislerdeki boş kapasiteler ivedilikle Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (Yurtkur) bildirilecektir. Yurtkur tarafından sosyal tesislere yerleştirilen yükseköğrenim öğrencilerinden standart yurt ücreti tahsil edilecektir. Ayrıca sosyal tesisin yemek hizmetlerinden faydalanan öğrencilere sağlanacak beslenme yardımı, takip eden ay içerisinde Yurtkur tarafından ilgili sosyal tesis hesabına yatırılacaktır. Bu Tebliğ hükümleri yayımı tarihinden geçerli olmak üzere uygulanır. Tebliğ olunur."