REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

31 Mart 2014 Pazartesi

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ndeki mükerrer tapu sorununu çözüme kavuşturdu. İmar Kanununun 18. Madde uygulaması çalışmalarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi, uzun yıllardır birçok insanın mağdur olmasına neden olan mükerrer arsalar sorununu ortadan kaldırdı. Uygulamaya göre arsa düzenleme listeleri ve paftalar 30 gün askı sürecinin ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak.

Esentepe’de Mükerrer Tapu Sorunu Çözüldü
İlgili Galeriler

Sultangazi'de Adıyaman Farkı
Sultangazi'de Adıyaman FarkıAk Partinin Sevgi Yürüyüşü İnsan Seline Dönüştü
Ak Partinin Sevgi Yürüyüşü İnsan Seline Dönüştü
 Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ndeki tapu sorununu çözüme kavuşturdu. Uzun yıllardır devam eden ve binlerce insanın mağdur olmasına neden olan mükerrer tapu sorunu encümen kararıyla çözüldü. 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulaması çalışmalarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi 27 Mart 2014 tarih ve 215 sayılı encümen kararı ile 20 yıla yakın süredir devam eden ve kadastral kaymadan kaynaklanan tapu sorununu ortadan kaldırdı.

Belediye Encümen kararıyla, imar durum ve ruhsat alamayan ayrıca tapuları şerhli olduğu için hiçbir işlem yapamayan Esentepeliler mükerrerlik sorunlarının giderilmesiyle sıkıntılarından kurtuluyorlar.  Söz konusu karar uyarınca 367 bin 220 metrekare alan yeniden düzenlenerek imar uygulaması yapıldı. Böylece 2 bin 153 malike ait mükerrer  tapu sorunu da ortadan kaldırıldı.

Uygulamaya ait arsa düzenlendirme listeleri ve paftalar Sultangazi Belediye Hizmet binasında 30 gün boyunca askıya çıkarılmasının ardından hak sahiplerine tapuları dağıtılacak. 

13 Mart 2014 Perşembe

"DEVLETTE İKİ BAŞLILIK OLMAZ"

"PARALEL YAPI TAM BİR NANKÖRLÜK İÇİNDE"

Şişli AK Parti belediye başkana adayı Mukadder Başeğmez 30 Mart seçimleri için çok iddialı açıklamalarda bulundu.
17 Aralık sonrası bir entresan karşılıklı mücadele süreci yaşandı. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
O 17 Aralık zaten Ak Parti yi patlatan, beni de AK Partili yapan olaydır. Yoksa ben mesafeli duruyordum. Devleti tahrip eden bir yapıyla iç içe olursanız tabi ben mesafeli dururum. Çünkü devlet lazım bize devleti olmayanın dini de olmaz. Yani sen tut bir Genelkurmay Başkanını terör örgütünün başı diye içeri at. Bu benim haysiyetime dokunmuş bir darbedir. Ben Cemil Çiçek'in ağzından duydum. Diyordu ki artık yargı mesajı alsın. Bu defa bile Anayasa Mehkemesi çıkar bu adamı diyor, bekliyor. Bu ülkede teneffüs zili 5 dakika geç çalsa üniversite öğrencileri çıldırır. Sen adamı 24 saat neden tutuyorsun? Bu kadar taraflı, bu kadar düşmanca bir yargı anlayışı olamaz. Şimdi hükümetin adamlarını niye yargılatmıyorsun? Bu yargıyla kimseyi yargılatmamak lazım. Hatta ben Bedrettin Dalan'ı tebrik ediyorum. İyi ki kaçtı da kurtuldu bunların elinden. Çünkü sağlam terazisi yok ki adamın, ne tartacağı belli değil. Ben senin neyine güveneyim? Bundan dolayı bu 17 Aralık meselesi gerçekten AK Parti'yi parti yaptı. Ona oy verenler coşkuyla oy veriyor, meydanları dolduranlar coşkuyla yürekleriyle geliyorlar oralara. Eskiden bayraklarıyla geliyorlardı, parti için toplantı olsun diye geliyorlardı şimdi yürekleriyle geliyorlar, aşkla geliyorlar ve bunun çok ciddi bir mesele olduğunu görüyorlar. Devletin şirazesinin yerine oturması lazım. Zıvanadan çıkmaması lazım. Dinin oturması lazım. Bu nedir ya? Ahmet'in, Mehmet'in üfürükleriyle din yürümez. Memlekette bir tele sapıklık var. Bir namertlik, kalleşlik, bir nankörlük var ve bütün bunlar maalesef din üzerinden yapılıyor. Vatan düşmanları, din düşmanları bir taşla kaç kuş vuruyor biliyor musunuz? Bir yandan Müslüman olduğunu söyleyen iktidarları kıyamete kadar hırsız falan diye andıracak, hatırlatacak. Kaç yerden kaç tahribat her şey ortada.

"DEVLETTE İKİ BAŞLILIK OLMAZ"
 Bu noktaya getiren hatalar sizce neydi?
Ben Peygamber Efendimiz'in bir hadisiyle cevap vereyim "Müslüman aldatmaz, ama aldanabilir. Aldatan bizden değildir." Tayyip Bey şimdi meydan meydan dolaşıyor, aldandım diyor. Fazlası konuşulmaz bunun, niye aldandın denmez. Niye hata yaptın denmez. Benim ülkemin insanları bana iş ver aş ver diyorsa, kadroysa, sınavı kazanmışsa niye iş vermeyeyim? Mesela ben belediye başkanlığına adayım. Şişli de 20 bin seçmenim var sadece Ermenilerden. Ermeniler temsil edilmeyecek mi mecliste, edilecek tabi ki. Onlara iş vermeyecek miyim? Vereceğim. Ama onlar biz Patrik'ten emir alır ona göre çalışırız derlerse belediye başkanlığı yapamam. Ermeni cemaatini temsil edebilirsin, onlara hizmet edebilirsin fakat onlardan emir alırsan iki başlılık olur. İki başlı şirketler bile ayakta duramaz bırakın belediyeyi.

Mukadder Başeğmez: Şişli'yi kazandık diyebilirim
İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olan Şişli 30 Mart seçimlerinde iki partinin çekişmesine sahne olacak. Geçmiş dönemlere bakıldığında iki aday da yeni. Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül İstanbul adayı olunca CHP buradan İnönü'nün torunu olan aynı zaman Şişli Belediye Başkan yardımcısı Hayri İnönü'yü aday gösterdi. AK Parti adayı Mukadder Başeğmez ise siyasetin tecrübeli isimi. Başeğmez eski milletvekili. 2004 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir adayı olan Başeğmez çeşitli STK'larda yöneticilik yaptı. Başeğmez siyasetin en zor zamanlarında tavrını hep milletten yana koymuş hoşgörü ödülüne sahip bir siyasetçi.