REKL

AYET-İ KERİME

قوات الاحتلال تعتدي على المواطن خالد الغباشي في مخيم الجلزونتقرير علي دار علي

Posted by ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ on 12 Haziran 2015 Cuma

30 Mart 2013 Cumartesi

KÖPEK ABD de İHMALİ DEHŞET''E ÇEVİRDİ


ABD'nin Georgia eyaletindeki Ellabell bölgesinde, 2 yaşındaki Monica Renee Laminack, evinin bahçesinde ailesinin beslediği 7 pitbull köpeğinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.
Gözlerinin önünde 2 yaşındaki çocuklarını kaybeden aile, olayın şokunu yaşıyor. 18 yaşındaki anne, olay esnasında evin içinde olduklarını ifade ederek kendisini savundu. Babaanne Michelle McIntyre, köpeklerin havlaması üzerine camdan baktığında köpeklerin minik kızı parçaladığını görüp "Monica'yi öldürüyorlar!" diye çığlık attığını söyledi. Köpeklerin saldırısına uğrayan küçük kız, olay yerinde can verdi. 

Kızın gün boyu anne pitbull ve 6 yavrusuyla oynadığı öğrenildi. Sağlıklı ve iyi beslenmiş durumdaki köpeklerin minik kıza neden saldırdığı anlaşılamadı. Söz konusu köpekler, hayvan kontrol ekipleri tarafından ilaç verilerek öldürüldü.

UEFA "katillerle forma değiştirmem" SORUŞTURMASI

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Portekiz ile İsrail’in berabere kaldığı maçta Real Madrid’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, formasını isteyen İsrailli futbolcuyu reddetmişti.
Ronaldo’nun daha sonra da "katillerle forma değiştirmem" dediği ileri sürülmüştü. Olay hakkında UEFA tarafından soruşturma açıldığı belirlendi.
Cristiano Ronaldo, 2011 yılında kazandığı altın ayakkabıyı açık arttırmayla satışa çıkarmış, elde edilen geliri Filistinli çocuklara bağışlamıştı.
Portekizli yıldız daha önce de 66 ülkeden 167 okula bağışta bulunarak önemli yardımlara imza atmıştı.
UEFA'NIN Cristiano Ronaldo İÇİN "katillerle forma değiştirmem" SORUŞTURMASI, KENDİ TARAFINIMI BELİRLİYOR? 
YADA NEDEN FİLİSTİNE YARDIM İSTENMİYOR?

29 Mart 2013 Cuma

ibo davasında karar çıktı.


ibo  davasında karar çıktı
İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırıda tutuklu yargılanan Abdullah Uçmak, 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Abdullah Uçmak'ın, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'' suçundan 2,5 ile 9 yıl, İbrahim Tatlıses'e yönelik ''töre saikiyle tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan 13 ile 20 yıl, Tatlıses'in asistanı Buket Çakıcı'ya yönelik ''töre saikiyle tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan 9 ile 15 yıl, ''ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek'' suçundan 5,5 yıl ile 9 yıl olmak üzere toplam 30 yıl ile 53 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

İbrahim Tatlıses, asistanı Buket Çakıcı ile birlikte 14 Mart 2011 günü gece saat 00.30'da Beyaz TV'deki İbo Şov programının çıkışında silahlı saldırıya uğramıştı.

Tatlıses'in bulunduğu araca düzenlenen belirlenen saldırıda, Tatlıses başından yaralanırken, asistanı omzundan yara almıştı

Etten insan eti çıktı! son nokta.


Avrupa’yı sarsan at eti skandalından sonra Güney Afrika’daki kırmızı etlerde insan genetiğine rastlanması büyük yankı uyandırdı.
Güney Afrika’nın Stellenbosch Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmada, kırmızı et ve et ürünlerinde eşek, oğlak, bizon gibi başka hayvan eti izleri bulundu. Toplanan 139 et örneğinden yüzde 68’inde yabancı hayvan etlerine rastlandı. Fakat, Avrupa merkezli “Food Control” (Gıda Kontrolü) dergisinde yayımlanan araştırma raporunun en can alıcı sonucu bazı örneklerde insan DNA’sının görülmesi oldu. İçeriğiyle ilgili başka bir ayrıntı verilmemesine rağmen sadece insan DNA’sına rastlandığı haberi bile ülkede panik yaratmaya yetti. Güney Afrikalı tüketiciler ve özellikle muhafazakar vatandaşlar kırmızı etle ilgili skandala tepki verdi. Kırmızı ette yasaklı hayvanları kullanma sabıkası en yüksek noktalar ise, fast-food zincirleri ile şarküteriler oldu.

BU DURUMDA YİNE ‘Endişeye gerek yok’ diyorlar.
Hamburgerlerle hazır et ve et ürünlerinde, ambalajlarda yazan maddelerle örtüşmeyen ürünler kullanıldığı belirlendi. Araştırmada yer alan uzman Louwrens C. Hoffman, “Araştırma, Güney Afrika’da işlenmiş et ürünlerinin etiketlemesinde büyük bir ihmal olduğunu gösteriyor. Ayrıca, gıda paketlemesi kurallarıyla birlikte sağlık, etik, ekonomik ve dini açıdan da ihlal yapıldığı ortaya çıkıyor” diye konuştu. Öte yandan, ülkenin Ziraat Bakanı Yardımcısı Bothle Modisane, “İnsan DNA’sı bulunması, insan eti kullanıldığı anlamına gelmez. İncelediğimiz her ette insan DNA’sına rastlamak mümkündür” diye konuşarak endişelenmenin gereksiz olduğunu ifade etti.

Atatürk'e hak ettiği değeri veremiyoruz


Atatürk'e hak ettiği değeri veremiyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlığıyla bilinen ABD’nin yeni Savunma Bakanı Chuck Hagel, bunu bir kez daha dile getirdi.

Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Hagel, uzun yıllar konuşmalarında Atatürk ve onun yaptıklarından bahsettiğini söyledi.

Amerikan Savunma Bakanı, “Atatürk, dünyaya çok önemli bir miras bıraktı ve biz Batıdakiler Atatürk'ün değerini tam olarak veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR.
ALLAH cc İÇİN SEVMESİNİ BİLENLER NE DİYORDUR?
BÜTÜN BU DÜNYA TARİHİ VE FAİLLERİ , ALLAH'IN cc HUZURUNDA MAHKEMEYİ KÜBRADA  YAŞADIKLARIYLA YÜZLEŞİRKEN SIĞINMAK, ÖVMEK İÇİN ALLAH'DAN cc BAŞKA NEYİ KİMİ BULACAKLAR Kİ? 

26 Mart 2013 Salı

ÇOCUK KATİLİ ZALİMLER SAVAŞÇIMI?


    SURİYE'DE DE BİRBİRİNİN ÇOCUKLARINI BÖYLECE KATLEDEN ACILAR, ZULÜMLER İŞLEYEN BU İNSANLARA SOR HEPSİ MÜSLÜMANIM DERLER.  GAYRİMÜSLİM DİN DÜŞMANLARININ YAPTIĞIDA BU DEĞİLMİ?    HANİ SAVAŞ  SAVAŞ MEYDANLARINDA YAPILIRDI  ÇOCUK,KADIN,YAŞLI KARIŞTIRIMAZDI SAVAŞTAN DÖNEN VEYE SAVAŞA GİDENLER DİYE ANLATILIRDI   ŞİMDİ YATAK ODASINDAN BEBEĞİ ANNEYİ MASUM HERKESİ KATLEDİYORLAR HER İKİ TARAF GALLEŞLİK LE BUNLARI YAPIYOR BASİT BİR BOMBA İŞ TAMAM   BU SAVAŞ ŞEKLİNİDE GAYRİMÜSLİM DİN DÜŞMANLARINDAN KOPYALAYAN LAR MÜSLÜMANLIK NERENİZDE KALDIKİ DAHA.... NE İÇİN BU SAVAŞLAR ?  ...

TIR FACİASI

Küçükçekmece- Avcılar yolunda bir tır direksiyon hakimiyetini kaybederek metrobüs yoluna girdi. Kazada tır sürücüsü yaralanırken, yan yatan tırın dorsesi E-5 karayolunu kapattı. Metrobüs seferleri çift yönlü olarak durdu. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
ÇOK ŞÜKÜR YOLCUSUYLA METROBÜS O AN YOKTU!

25 Mart 2013 Pazartesi

DÜNYA DİZE GELDİ ALTINDAN YILAN ÇIKMASA!


Gazze'ye ambargo kalktı sevkiyat başladı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından, ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin verilmeye başlandığını söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun cuma günü Başbakan Erdoğan'ı arayarak, Mavi Marmara saldırısı için özür dilemesinin ardında Gazze'ye uygulanan ambargo kalktı.

''AMBARGO SİYASETİ DEĞİŞTİ''
Gazze üzerinde 'basit' bir ambargo olduğunu iddia eden İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emira Oron, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik izlediği ambargo siyasetini değiştirdiğini ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin vermeye başladığını ifade etti. İsraiili yetkili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında geçen konuşmanın ayrıntıları hakkında bir bilgisi olmadığını belirterek, ikilinin söz konusu telefon görüşmesinde Gazze'ye yönelik ambargonun kalkması yönünde karar aldığını vurguladı.

''HER İKİ TARAFIN DA TAVİZ VERMESİ GEREK''
Oron İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusunda 'Önemli ve olumlu bir adım olmakla beraber, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yeterli değil. Mavi Marmara olayının ardından asgari düzeye indirilen diplomatik ilişkilerin düzeltilmesi ve diğer konularda uzlaşma sağlanması için her iki tarafın bir takım tavizler vermesi ayrıca Suriye krizi başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümü konusunda daha fazla adımlar atılması gerekiyor' dedi.

24 Mart 2013 Pazar

DÜN VE BUGÜN NAMUS HAYLİ YOL ALMIŞ MÜSEBBİPLERİ NE DE CEHENNEM BELGESİ OLMUŞ..


DÜN VE BUGÜN NAMUS HAYLİ YOL ALMIŞ MÜSEBBİPLERİ NE DE CEHENNEM BELGESİ OLMUŞ..


BU MEMLEKETTE İSLAMA UYGUN AHLAK ÇERÇEVESİNDE NAMUS İÇİN ÖLÜNÜRDÜ DÜŞMAN DAHİ OLSA NAMUS KORUNURDU!...
KADINA ZULÜMLE EL KALDIRANA SOYUP REZİL EDENE HAPİSHANEDE DAHİ İNSAN DİYE İŞLEM YAPILMAZDI.
ANALAR EVLATLARINA KENDİLERİ GİBİ TÜM KADINLARI SAYGI DEĞER BİLMESİ KORUMASI TALİMATIYLA ÇOCUKLARINI TEMBİHLERDİ.
KISACASI ALLAH cc DAN KORKAN KURAN AHLAKIYLA RESULULLAHA ÜMMET YETİŞTİREN MEDRESELER, MÜESSESELER, KÜLLİYELER VARDI.
ŞİMDİDE BAKIN ELLERİNDEN AHLAK VE EĞİTMLERİ ALINMIŞ  BUNLAR VAR....
Dört gün önce Uşak'taki evlerinden ayrılan ve aileleri tarafından polise kayıp başvurusunda bulunulduğu belirtilen 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile ablası Arzu Çoban (17), kent merkezinin Akse Çamlığı mevkisinde ormanlık alanda yıkık durumdaki boş bir binada ölü bulundu.
Vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından cesetleri bulunan iki kardeşin, olay yerinde yapılan ilk incelemede üzerlerindeki kıyafetlerinde ve vücutlarının bazı yerlerinde yanıklar bulunduğu tespit edildi.
Dört gündür kayıp oldukları bildirilen Zekiye Çoban ve Arzu Çoban'ın cesetleri otopsi için Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSLAM DİNİMİ KABUL EDİLMEDİ? İMAM NİKAHI SUÇMU SAYILDI?


İSLAM DİNİMİ KABUL EDİLMEDİ? İMAM NİKAHI SUÇMU SAYILDI?

Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkâr ederse, bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.

اَلْيَوْمَ اُحِلَّ لَكُمُ الطَّيِّبَاتُ وَطَعَامُ الَّذٖينَ اُوتُوا الْكِتَابَ حِلٌّ لَكُمْ وَطَعَامُكُمْ حِلٌّ لَهُمْ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الَّذٖينَ اُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ اِذَا اٰتَيْتُمُوهُنَّ اُجُورَهُنَّ مُحْصِنٖينَ غَيْرَ مُسَافِحٖينَ وَلَا مُتَّخِذٖى اَخْدَانٍ وَمَنْ يَكْفُرْ بِالْاٖيمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِى الْاٰخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرٖينَ
MAİDE 5


Arife Tekin, korucu olan eşi Hüseyin Altun ile kaçarak, imam nikâhıyla evlendi. Altun, 21 Ocak 1994'te 11'i çocuk 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısında hayatını kaybetti. Tekin ise 25 yaşında en küçüğü 20 günlük, en büyüğü 6 yaşında üç çocukla dul kaldı. Eşinin maaşını alabilmek için çocuklarını nüfusa kaydettirdi. Sonradan yapılan nüfus kaydı ve açılan davanın sonucunda çocuklarına maaş bağlatabildi. Arife Tekin, imam nikâhıyla evli olması nedeniyle ne banka tarafından tanındı ne de maaş alabildi.

'DEVLET DİNİ NİKÂHI TANIMAYABİLİR'
Bakırköy 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, 1996'da anne Tekin'i öz çocuklarına vasi tayin etti. 2000 yılında çalışamaz duruma gelince, resmi nikâhlı sayılarak dul maaşı bağlanması için mahkemeye başvurdu. Emekli Sandığı, resmi nikâh olmadan maaş bağlanamayacağını bildirdi. Mahkeme talebi reddetti, Yargıtay da kararı onadı. Tekin avukatı kanalıyla AİHM'ye başvurdu. AİHM, 26 Şubat 2011'de, "Devlet otoritesinin, dini nikâhı tanımaya mecbur olmadığına" hükmetti ancak "dava sürecinin gereksiz yere uzatılıp uzatılmadığı konusunun ayrıca incelenip değerlendirileceğini" bildirdi. AİHM, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin aile hayatına saygıya ilişkin 8'nci Maddesi'nin, devlete, dini nikâhı tanıma zorunluluğunu empoze ettiği şeklinde yorumlanamayacağına" dikkat çekti. AİHM kararının ulaştığı Tekin ise "İmam nikâhıyla evlenmek suç ise devletin bunda suçu yok mu?" diye tepki gösterdi.

'DEVLET ÇOK EŞLİLİĞİ KABUL ETMİŞ OLUR'
AİHM eski yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen konunun hukuki boyutunu şöyle değerlendirdi: "Türkiye'de daha önce açılan Şerife Yiğit davasında da benzer karar verilmişti. İnsani açıdan değerlendirir, özel koşulları göz önünde bulundurursanız elbette ki bir mağduriyet söz konusu ama hukuk objektif statülere dayanır, kurallar, kanunlarla işler. AİHM'nin bu davayı kabul etmesi için devletin, 'Ben çok eşliliği kabul ediyorum' demesi gerekiyor. Ama devletin kusuru yokmu açısından bakarsak, evet devletin pozitif sorumluluğu varki o da aile hayatını sağlama sorumluluğudur."


Ey iman edenler! Mü’min kadınları nikâhlayıp, sonra onlara dokunmadan (cinsel ilişkide bulunmadan) kendilerini boşadığınızda, onlar üzerinde sizin sayacağınız bir iddet hakkınız yoktur. Bu durumda onlara mut’a verin ve kendilerini güzel bir şekilde bırakın.
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اِذَا نَكَحْتُمُ الْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ طَلَّقْتُمُوهُنَّ مِنْ قَبْلِ اَنْ تَمَسُّوهُنَّ فَمَا لَكُمْ عَلَيْهِنَّ مِنْ عِدَّةٍ تَعْتَدُّونَهَا فَمَتِّعُوهُنَّ وَسَرِّحُوهُنَّ سَرَاحًا جَمٖيلًا 
AHZAP 49.

riya iftira amellere girmesin


RESULE UYDURULAN DİNE KATILANLARI GÖREMEYİP BİDEBİ YAYANDAN NE BEKLENİR? FİTNEDEN BAŞKA! "Ne canlı ve unutulmaz bir levhadır: Peygamber Efendimiz, Mekke'nin tehlike anlarında çalınan çanını çalmış, halk toplanınca da; 'ben size desem ki, şu tepenin ardında düşman var. Bana inanır mısınız?' Halk, 'evet, inanırız' deyince, 'öyleyse diyorum ki, Allah'a inanın ve buyruklarına yasaklarına uyun. Aksi halde sizin için tepenin ardındaki düşmandan daha büyük tehlike var!' demiştir. Dava adamının çağrısı için ebedi misaldir bu."

Arapça tasavvuf (تصوّف‎‎) kelimesinin hangi kökten geldiği tam olarak bilinmemektedir. En çok kabul gören görüşlere göre: 
Saflaşma anlamında safa kökünden,Yün elbise giyinme anlamında suf kökünden,Peygamberin evinin yanında ikamet eden ve peygamber tarafından yetiştirilen ve oldukça fakir olan Ashab-ı Suffe gibi yaşama anlamında suffe kökünden türemiş olabilir.   
Yün giyime anlamı için delil olarak kullanılan peygamber sözlerinden bir kısmı:
Enes bin Malik demiştir ki: "Rasulullah bir kölenin bile davetine gider, merkebe biner ve yün elbise giyerdi." TİRMİZİ
Abdullah bin Mesud'un rivayetine göre Peygamber şöyle söylemiştir: "Allah Teala, Musa ile konuştuğu gün üzerinde yün bir cübbe, yünden yapılmış bir şalvar ve kolları yün bir elbise vardı. Ayakkabıları da merkeb derisinden idi" TİRMİZİ
"Suffe ehli; Medine'de durcak yerleri, sığınacak kimseleri olmayan dört yüz civarında erkekten oluşuyordu. Sufilerin tekke, zaviye ve rıbatlarda toplanmaları gibi onlar da Mescid-i Nebi'nin etrafındaki hücrelerde birarada yaşıyorlardı. Ziraat yapmaya, süt hayvanları ile uğraşmaya ve herhangi bir ticarete vakit ve imkânları yoktu. Gündüzleri odun taşıyarak ve hurma çekirdeklerini kırıp öğüterek karınlarını doyurmaya çalışıyor; geceleri ise ibadetle ve Kur'an okumakla meşgul oluyorlardı. Şu ayet-i kerimeler onlar hakkında inmişti:" 
Rab’lerinin rızasını isteyerek sabah akşam O’na dua edenleri yanından kovma. Onların hesabından sana bir şey yok, senin hesabından da onlara bir şey yok ki onları kovasın. Eğer kovarsan zalimlerden olursun.
وَلَا تَطْرُدِ الَّذٖينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدٰوةِ وَالْعَشِىِّ يُرٖيدُونَ وَجْهَهُ مَا عَلَيْكَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَیْءٍ وَمَا مِنْ حِسَابِكَ عَلَيْهِمْ مِنْ شَیْءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّالِمٖينَ
ENAM 52
Sabah akşam Rablerine, O’nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte ol. Dünya hayatının zînetini arzu edip de gözlerini onlardan ayırma. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, boş arzularına uymuş ve işi hep aşırılık olmuş kimselere boyun eğme.

وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذٖينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدٰوةِ وَالْعَشِىِّ يُرٖيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرٖيدُ زٖينَةَ الْحَيٰوةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ اَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوٰیهُ وَكَانَ اَمْرُهُ فُرُطًا
KEHF 28

Şeyh (Mürşid-i Kâmil) ve Pir; 
Mürşid-i Kâmil (Kâmil; rehber, olgun rehber) olarak kabul edilen şeyh, daha önce aynı yoldan geçmiş, Allah'tan gelen ilhamlara açık kimsedir. Şeyh, müridin (murad eden, isteyen) düşünce hayatını kontrol altında tutar. Onun zayıf noktalarını bilir ve ona göre bir eğitim tertip eder. Şeyhin kalp gözü açık olduğundan müridin kalp hayatını kendisinden daha iyi bildiğine inanılır.

Fahruddin-i Razi şeyhte şu şartların aranmasını şart koşar:
1 - İhlas
2 - Sadık olmak
3 - Doğru yoldan hiç ayrılmamak
4 - Tasavvuf alanında merhale merhale ilerlemiş olmak.
Şeyh, dünyadan elini eteğini çekmiş, yalnız Allah'a dayanan kimsedir. O nedenle dünyevi herhangi bir çıkarı ve beklentisi olmaması lazımdır.


Tasavvufun Temel Kavramları:

Şeriat;
Dinin esas ve görünen şekli ve insanlara emredilen kısmı şeriattır. Tasavvuf ise dinin iç yüzüdür. Ancak tasavvuf insanlara emredilmemiştir. Yani kişi tasavvufla ilgilenmediğinden dolayı dini açıdan Allah katında sorumlu değildir..
Şeriat seviyesindeki anafikir "Seninki senin, benimki benim" dir.
Tarikat;
Tasavvuf ile Tarikat aynı anlama gelmez. Tarikatlar zaman içinde Tasavvuf yani Sufizmden kaynaklanmışlardır. Tasavvufun somut organize olmuş halidir.Bir insanın tasavvufu yaşaması için bir tarikata mensub olması gerekir.Bir Mürşid ve bir mürid ile tarikat oluşturmadan tasavvuf yaşanamaz. Hakikatte tek bir Kâmili Mürşid vardır, O da Allah Tealadır. Şeriat dinin dışı, tarikat ise içidir denebilir. Ancak tarikat, şeriate aykırı olamaz. Çünkü tarikatın temeli şeriattır. Sufiye göre tarikat öz, şeriat kabuktur. Amaç öze inmektir. Şeriat bu yolda sadece gerekli bir vasıtadır.
Tarikat seviyesindeki anafikir "Seninki senin, benimki de senin"dir.
Marifet;
Marifet Allah Teala’yı tanımaktır. Marifet Hakk’ın kula bahşettiği bir sofradır. Fakra ulaşan kişilerin gönülleri marifetle dolar. Marifet erenler sofrasında (sohbetinde) elde edilir. Arif, Hakk’ı bilen Hak’tan haber alan kişidir. Marifet, batın hazinesidir. Bu hazine aşk ile ele geçer.
Marifet seviyesindeki anafikir "Ne benimki var ne seninki" dir.
Hakikat;
Kişi tasavvuf yolunu izleyerek nihayet bilginin vasıtasız elde edildiği hakikate varır. Bu safhada insanların tıpkı kafa gözüyle görüp çevreden bilgi alması gibi kalp gözüyle bilgi aldığı kabul edilir. Kişi zaman ve mekandan bağımsız bilgi kaynaklarına ulaşmaya çalışır. Zaten tasavvufun bilgi kuramı da akıl ve nakil ötesinde bir yol olan bu bilgi kaynağını hedeflemektedir.
Hakikat seviyesindeki anafikir "Ne sen varsın, ne ben" dir.

ÇAĞIMIZIN  MÜRŞİDLERİ
Şerafeddin Dağıstanî (K.S.)
Abdullah Dağıstanî (K.S.)
Hazret-i Şeyh Mustafa İhsan Karadağ (K.S.)
Hazret-i Şeyh M. Nazım Kıbrısî Hakkani (K.S.)
Seyyid Abdulhakim Arvasi (K.S.)
Ali Haydar Ahıskavî (K.S.)
Mahmud Ustaosmanoğlu (K.S.)
Ramazanoğlu Mahmud Sami [K.S.]
Muhammed Zâhid Kotku [K.S.]
Mahmud Es'ad Coşan (K.S.)
Musa Baştürk 'Dede Paşa' (K.S.)
Abdurrahim Reyhan (K.S.)
Muhammed Raşid Erol [K.S.]
Muzaffer Ozak Aşkî [K.S.]
Sıddık Naci Eren[K.S.]

RESULE UYDURULAN DİNE KATILANLARI GÖREMEYİP BİDEBİ YAYANDAN NE BEKLENİR? FİTNEDEN BAŞKA! RESULE-ŞERİATE UYMAYAN ŞEYH ve ZAVALLI SAVUNUCULARI BAKIN.
"Ne canlı ve unutulmaz bir levhadır:
Peygamber Efendimiz, Mekke'nin tehlike anlarında çalınan çanını çalmış, halk toplanınca da; 'ben size desem ki, şu tepenin ardında düşman var. Bana inanır mısınız?' Halk, 'evet, inanırız' deyince, 'öyleyse diyorum ki, Allah'a inanın ve buyruklarına yasaklarına uyun. Aksi halde sizin için tepenin ardındaki düşmandan daha büyük tehlike var!' demiştir. Dava adamının çağrısı için ebedi misaldir bu."

TARİHİ OLAYDA ŞOK GERÇEK:


TARİHİ OLAYDA ŞOK GERÇEK: ERBAKAN İMZALAMAMIŞTI Fakat gerçekten Erbakan o Milli Güvenlik Kurulunda 28 Şubat’ta 18 maddenin altına imza atmamış. Tam tersi, 18 madde sonradan eklenmiş.


                                                       Erbakan imzalamamıştı!..

Cüneyt Özdemir'den, Erbakan'a atılan ağır iftirada şok açıklama!...

Türkiye siyasetinin en önemli dönüm noktaları ile ilgili tarihi özelliğe sahip çok önemli açıklama gazeteci Cüneyt Özdemir’den geldi:  “Necmettin Erbakan, 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu kararlarına imza atmadı.”

TARİHİ AÇIKLAMANIN VİDEOSU:

Bu “çok özel” bilginin belgesine kendisinin de bir gazeteci arkadaşı vasıtasıyla yakın zamanda ulaştığını söyleyen Özdemir, belgeyi gördüğünü ve belgede Erbakan’ın imzasının olmadığını söyledi. 28 Şubat kararları olarak bilinen ve dindarlara baskı uygulamayı amaçlayan maddelerin o belgeye sonradan eklendiğini söyleyen Özdemir’in açıklamaları, 28 Şubat hakkında belgesel hazırlayan Birand’ı da şaşırttı.

O BELGE NEDEN ÖNEMLİ?

40 yıllık Milli Görüş hareketinin bölünmesinde en kritik öneme sahip olaylardan biri, Erbakan’ın 28 Şubat kararlarına imza attığı yalanıdır. “Dik duramadı, boyun eğdi, 28 Şubat kararlarına imza attı” gibi ağır ithamlarla yürütülen kirli “siyasi linç” kampanyalarına en yakınlarındakilerin dahi yıllarca iştirak ettiği görüldü.

 Doğru-Yol Partisinden 50 milletvekili istifa ettirilerek Refah-Yol iktidarı çökertildi. 1998 yılında Refah Partisi kapatılarak, lideri Necmettin Erbakan siyasi yasaklı hale getirildi. Gelişen süreçte parti bölünerek AK Parti kuruldu.

Bugünkü Türkiye’nin istikametinin belirlenmesinde Erbakan’a atılan bu iftiranın önemli bir etkisi oldu. Geriye, belirli bir kesime, bir fikriyata ve Müslüman bir lidere atılan bu çamurun ağır vebali kaldı.

İŞTE O TARİHİ GERÇEKTEN BAHSEDİLEN BÖLÜM:

C.Özdemir: …(Askerler) eski ezberlerden hareket etmiş. 90’larda birazda bu teknoloji devrimiyle hem Türkiye hem dünya bambaşka bir noktaya gelmişti. Onu görüyorum.

M.A.Birand : Çok, bambaşka olmuştu… Bir araya getirip hepsini bir arada izlediğin zaman diyorsunuz ki “Ya yapmasaydınız keşke!.. Hayır. Onu da kontrol edeceğiz, bunu da kontrol edeceğiz…” Her kontrol etme adımında biraz daha batıyorlar. Ve eğer bugünler görüldüyse, bugün asker etkinliğini kaybettiyse o günlerde başlayan ve tabii AK Parti iktidara geldikten sonraki attıkları adımlarla.

ERBAKAN ASKERLE KAVGA İSTEMİYORDU

M.A.Birand : Ve ben sana söyleyeyim: Refah Partisi özellikle Erbakan askerle uyuşum istiyordu, askerle kavga istemiyordu. Ve hep örtmeye çalışıyordu, “Hadi canım, siz çıkarıyorsunuz, medya bütün bunları, bozuyor, benim askerle aram gayet iyi, bana bugün geldiler selam verdiler…” Hep uyuşmak, hep kapatmak… Çünkü iktidar olmak istiyor, iktidarda kalmak istiyor. Okuyamadılar. Hiç…

C.Özdemir : Ama siyasetçiler de okuyamadı

M.A.Birand : Okuyamadı

C.Özdemir: İrade sahibi, direnecek, dik duracak siyasetçi de çıkmadı o dönemde

ARINÇ BİLE İNANMAMIŞ

M.A.Birand : İleriki bölümlerde geliyor, Arınç filan onu anlatıyor. Diyor ki “Orada biz bekledik dik durmasını” diyor. “O Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Erbakan’ın paşalara, ‘Kusura bakmayın. Hürmetim size çok yüksektir ama ben bunu imzalayamam.’ demesini istedik.” diyor.

 C.Özdemir: Neyi “imzalayamam”, Mehmet Ali Bey?

M.A.Birand : O 18 maddelik şeyi.. 8 yıllık kesintisiz eğitim, türbandı bilmem neydi daha sıkılacak… (Arınç) “Çünkü bizim felsefemize aykırı olan herşey önündeydi” diyor.

TARİHİ OLAYDA ŞOK GERÇEK: ERBAKAN İMZALAMAMIŞTI

C.Özdemir: Yalnız size çok özel bir şey söyleyeceğim. Belki de ilk kez duyacaksınız. Ben de geçtiğimiz günlerde bir gazeteci meslektaşın göstermesiyle gördüm. Yakında büyük bir haberi patlatacaklar ama onların haberine gölge etmek istemem.  Fakat gerçekten Erbakan o Milli Güvenlik Kurulunda 28 Şubat’ta 18 maddenin altına imza atmamış. Tam tersi, 18 madde sonradan eklenmiş.

M.A.Birand : Onu bilmiyorum

C.Özdemir: Çok ilginç bir durum var. Önümüzdeki günlerde…

M.A.Birand : Olursa onu da(belgesele) alırım…

HABER5.COM ÖZEL HABER

alintı

2011 DE FİLİSTİNDE 242 ŞEHİD . الشهداء ... انا للہ و انا الیه راجعون . 2011 /


2011 DE FİLİSTİNDE 242 ŞEHİD . الشهداء ... انا للہ و انا الیه راجعون . 2011 /


2011 DE FİLİSTİNDE 242 ŞEHİD . الشهداء ...  انا للہ و انا الیه راجعون   .


242 Şehid Ebu Mo'min Daff | 30 Aralık 2011 | Gazze bir siyonist terrorattack Öldü
241 Şehid Abdullah El Talbani | Al Quds Tugaylar Mujaheed. 27 Aralık 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü
240 Şehid Ebu Hesham Oda | 20 yaşında. 27 Aralık 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü
239 Şehid Adham Baroud | 7 aylık. 26 Aralık 2011 | nedeniyle Gazze'de tıbbi bakım siyonist ihlali için öldü
238 Şehid Nazir Bani Odeh Tamon 30 Yaşında | | 18 Aralık 2011 Ölüm
237 Şehid Majed Al-Nabahin 16 Aralık 2011 | Bir Siyonist saldırıda ölen 35 yaşında, |
236 Şehid Ahmed Abdullah Al Mamlouk | 23 Yaşında Gazze'deki El Kassam Direniş Mujaheed, | 14 Aralık 2011
235 Şehid Mustafa Tamimi | Nabi Saleh, 28 Yaşında. 10 Aralık 2011 | nedeniyle siyonist saldırı öldürdü
234 Şehit Ramazan Bhajat Az-Za'lan | Ara 9, 2011 | 12 yaşında | saldırı sırasında elde yaralar Succombed
233 Şehid Ahmed Za'alan 6 yaşında | | 9 Aralık 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırı sırasında öldürüldü
232 Şehid Bahjat Az-Za'lan 37 yaşında | | 9 Aralık 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırı sırasında öldürüldü
231 Şehid Suphi Alaa al-Batsh | Ayman Juda Tugayı'nı Muajeed | 8 Aralık 2011
230 Şehid Issam Subhi El-Batsh | 8 Aralık 2011 | El Fetih'in El Aksa Tugayları arasında Mujaheed
229 Şehid Wisam Ahmed Nazmi Sahloul | Shaheeda Malak ile 5 yıl yaşında erkek kardeşim | 8 Aralık 2011
228 Shaheeda Melik Ahmed Nazmi Sahloul | 8 Aralık 2011 | 3 yıl eski kız kardeşi Wisam Şehid için
227 Şehid Maher Timraz | 47 yaşında | 7 Aralık 2011 | Mücahid Komutanı İntifada sırasında yaralar Ölen
226 Şehid Ismael Seleme el-Aar'eer 22 yaşında | | 7 Aralık 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırı Öldü
225 Shaheeda Azzam Sahwil Hiba 8 yaşında |. | 1 Aralık 2011 (Muhammed Kardeş, 4 Kasım 2011 öldü) nedeniyle İsrail politikalarına öldü
224 Şehid Ebu Seleme Hammad | 20 yaşında. |, 2011 Kasım 18
223 Şehid Süleyman Ebu Ryalah | 15 yaşında. | 17 Kasım 2011
222 Şehid Ebu Zayed Ryalah 33 yaşında. | 17 Kasım 2011
221 Şehid Muhammed Zaher Al Keelany | 14 Kasım 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırı Öldü
220 Şehid Abed Al-Muttalib Hekim | İsrailli bir Colonist tarafından bir saldırı Öldü | 9 Kasım 2011
219 Şehid Ramiz Atwater'a | 22 yaşında 8 Kasım 2011 tarihinde öldü
218 Şehid Abdullah Muhana | Al Quds Direniş Mujaheed. 5 Kasım 2011 | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü
217 Şehid Muhammed Azzam Sahwil | 9 yaşında | 4 Kasım 2011 (Hiba Brother, 1 Aralık 2011 öldü) nedeniyle İsrail politikalarına öldü
216 Şehid Nasr Alian | 23 yaşında. 3 Kasım 2011 | Gazze, Beyt Lahiya'daki bir siyonist saldırıda öldürüldü
215 Şehid Muhammed Amer Abu Halima | Nov 3, 2011 | Gazze, Beyt Lahiya'daki bir siyonist saldırı Öldü
214 Şehid Muhammed El Dhagma | 27 yaşında. | 3 Kasım 2011
213 Şehid Muhammed el-Ghourani 26 yaşında |. | 31 Ekim 2011
212 Şehit Yusuf Ebu Abdo | Gazze'de bir siyonist saldırı Öldü ve bulundu silahsız | 31 Ekim 2011
211 Şehid Ali Akkad | Gazze'de bir siyonist saldırı Öldü ve bulundu silahsız | 31 Ekim 2011
210 Şehid Ahmed Bilal Jarghoun | 30 Ekim 2011 | Gazze'ye yönelik Siyonist saldırı Öldü
209 Şehid Suheil Jundieh | 29 Ekim 2011 | Vücut İsrail'in Gazze Saldırısı sonra bulundu
208 Şehid Murdi Hajjaj | 29 Ekim 2011 | Vücut İsrail'in Gazze Saldırısı sonra bulundu
207 Şehid Hamed Al Jazar | Gazze Siyonist saldırıda öldürüldü. 29 Ekim 2011
206 Şehid Sami Ebu Sabt  | 21 yaşında, Gazze'deki Siyonist saldırıda öldürüldü. 29 Ekim 2011
205 Şehid Ahmed el-Şeyh Halil | Gazze'deki siyonist saldırı Öldü Lideri Al-Quds Direnç,. 29 Ekim 2011
204 Şehid Muhammed Ashour | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü Mujaheed. 29 Ekim 2011
203 Şehid Abdul Karim Shabat | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü Mujaheed. 29 Ekim 2011
202 Şehid Basem Abol Ata | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü Mujaheed. 29 Ekim 2011
201 Şehid Muhammed el-Khudari | Gazze'de bir siyonist saldırıda öldürüldü Mujaheed. 29 Ekim 2011
200 Şehid Ahmed Irbai 29 yaşında | | 24 Ekim 2011 tarihinde öldürüldü
199 Şehid Ahmed el-Azazmeh 22 yaşında Mujaheed, | | 10 Ekim 2011 | Siyonist saldırı ile öldürüldü
198 Şehid Usame Adel Awad 19 Years Old | | 4 Ekim 2011
197 Şehid Bilal İslim | 25 Yaşında. | 2 Ekim 2011
196 Şehid Fadi Mustafa Kül-Shaer 20 Yaşında |. | 27 Eylül 2011
195 Şehid Ahmed Firas 18 Yaşında | | 27 Eylül 2011
194 Şehid Enver Ebu Aradeh 25 Yaşında | | 27 Eylül 2011
193 Şehid Farid Jaber | 27 Eylül 2011 | Al-Khalil eski 8 yıl, bir Siyonist yerleşimci krizinden öldü
192 Şehid Bassam Ebu-Ziyadah 33 yaşında | |., 2011 Eylül 26
191 Şehid Muhammed Abedine | 25 yaşında. | 24 Eylül 2011
190 Şehid Essam Odeh | 35 Yaşında. 23 Eylül 2011 | Siyonist sömürgeciler tarafından öldürüldü
189 Şehid Ebu Heysem Radwan 17 Yaşında | | 20 Eylül 2011
188 Şehid İbrahim Zaza | 12 yaşında. 20 Eylül 2011 | önceki bir siyonist saldırı nedeniyle yaralar dayanamadı
187 Şehid Eşref el-Qara | 17 yaşında | 19 Eylül 2011
186 Şehid Cihad Irbati | 18 Eylül 2011
185 Şehid Süleyman Kaware 'Khaled 16 Eylül 2011 | - Gazze Savaşı Dökme Kurşun Mujaheed Oca 2009 yılında Çektiği Yaralar Of öldü |
184 Şehid  Remah Fayez El-Husseni Mujaheed 28 yaşında | | 7 Eylül 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
183 Şehid Mahmud Eqilan | 52 yaşında Mujaheed | 7 Eylül 2011 tarihinde öldü
182 Şehid Halid Samhud | Mujaheed 23 yıl | 6 Eylül 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
181 Şehid İbrahim Salman | 30 Ağustos 2011 Ölüm
180 Şehid Haitham Maa'rouf | 14 yaş | nedeniyle bir İsrail Saldırısı 10 gün önce yaralar için öldü | 29 Ağustos 2011 ( burada İngilizce )
179 Şehid Mahmood Al Sabakhi | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
178 Şehid Halid Tafesh | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
177 Şehit Salim Alarabeed | eski 25 yaş | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
176 Şehid Alaa Hamdan | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
175 Şehid Ala 'Adnan Al-Jakhbir 22 yaşında. Nedeniyle önceki bir İsrail Saldırı sürdürülebilir yaralar için öldü | 25 Ağustos 2011
174 Şehid İmad Cemal Ebu Harb | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
173 Şehid Hişam Adnan Ebu Harb | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
172 Şehid Salama Al Masry 17 yaşında | | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 25 Ağustos 2011
171 Şehid Attiah Maqat | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 24 Ağustos 2011
170 Şehid İsmail Amom | Eski 65 Yıl. 24 Ağustos 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
169 Şehid miskal Issa 24 Ağustos 2011 | | İsrail saldırısıyla yaralar Ölen Mujaheed,
168 Şehid İsmail Al Asmar | 34 yaşında Mujaheed. 24 Ağustos 2011 | İsrail İşgal Kuvvetleri tarafından öldürüldü
167 Şehid Ahmad Jamal Misbah 22 yaşında. 21 Ağustos 2011 | İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldü
166 Şehid Maher Dalul Said , 31 yaşında Mujaheed | nedeniyle Gazze'deki Siyonist saldırılara yaralanmalarına Ağustos 19 Ölüm sürekli | 19 Ağustos 2011
165 Şehid İslam Qregea | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından drone saldırısında öldürüldü 2 yaşında çocuk, | 19 Ağustos 2011
164 Şehid Mo'taz Qregea | 15 yaşında. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından drone saldırısında öldürüldü
163 Şehid Dr Monther Qregea | 32 Yaşında. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından drone saldırısında öldürüldü
162 Şehid Ebu Abdeh | 21 yaşında. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
161 Şehid Abed Samed 28 yaşında Mujaheed, |. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
160 Şehid Enver Saleem | 21 yaşında. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
159 Şehid Abdül-Muati Samed Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü | | 19 Ağustos 2011
158 Şehid Muhammed Enaya 19 Ağustos 2011 |, 22 yıl Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından old.Killed
157 Şehid Eşref Azzam | 30 yaşında Mujaheed. İsrail İşgal saldırısı ile yaralar nedeniyle öldü | 19 Ağustos 2011
156 Şehit Mahmut Ebu Samra | 13 yaşında. 19 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
155 Şehid AbuAwad Al-Neirab | 18 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
154 Şehid İmad Hamad | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü | 18 Ağustos 2011
153 Şehid Halid Shaat | 18 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
152 Şehid AbuFras Al-Masry | 18 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
151 Şehid Gassan AbuNasr | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü | 18 Ağustos 2011
150 Şehid Malak Shaat | 2 yaşında çocuk | 18 Ağustos 2011 | Gazze saldırısı sırasında İsrail işgal tarafından öldürüldü
149 -Safadi olarak şehit Mahmud Muhammed 26 yaşında Mujaheed, | | 17 Ağustos 2011
148 Şehid Amin Talib Dabash | 38 yaşında. 16 Ağustos 2011 tarihinde İsrail Meslek tarafından öldürüldü
147 Şehid Sa'd'ın el-Majdalawi | 16 Ağustos 2011 | 17 yaşında ve upperbody kafasında 10 silah ile İsrail Meslek tarafından öldürüldü
146 Şehid Musa Ishteiwi | Eski 29years. 16 Ağustos 2011 tarihinde İsrail Meslek tarafından öldürüldü
145 Şehid Ali Al Haj | 20 yaşında Mujaheed. 10 Ağustos 2011 tarihinde öldü
144 Şehid Ali Halifa | 22 yaşında. 1 Ağustos 2011 tarihinde öldürüldü
143 Şehid Mutasem Sami Adwan | 23 yaşında. 1 Ağustos 2011 tarihinde öldürüldü
142 Şehid Nabil Frahan Az-Zaygh 41 yaşında Mujaheed, |. 28 Temmuz 2011 tarihinde vefat
141 Şehid Muhammed Reziq Junaid | 25 yaşında Mujaheed. 21 Temmuz 2011 tarihinde vefat
140 Şehid Nedal Yousef Tahrawim 26 yaşında |. 16 Temmuz 2011 | nedeniyle İsrail işgal için öldürüldü
139 Şehid Muhammed İbrahim Al Baeiuk  | 21 yaşında. 14 Temmuz 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
138 Şehid İbrahim Sarhan | 21 yaşında. 13 Temmuz 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
137 Şehid Abdullah Shaldan 22 Yaşında |. Dökme Kurşun Katliamı sırasında sürekli yaraların dayanamadı | 8 Temmuz 2011
136 Şehid Muhammed Ebu Said Jazar 5 Temmuz 2011 tarihinde IOA tarafından öldürüldü |
135 Şehid Kamal Abu Muammer | 5 Temmuz'da IOA tarafından öldürüldü, 2011
134 Şehid Jallal el-Massri | yaralanmaların öldü 30 yaşında, 3 ay önce sürdürülen | 1 Temmuz 2011
133 Şehid Muhammed Al Mahmoum 16 Haziran 2011 | Refah Mülteci Kampı Gazze'den Mujaheed 20 yaşında, |
132 Şehid Muhammed Şaban Islayyim | 13 Haziran 2011 | Gazze'deki Dökme Kurşun Savaşı sırasında oluşan yaralanmaların öldü
131 Şehid Mahmud Awad El-Sawan | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
130 Şehid Ahmed Mahmud el-Said | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
129 Şehid Majdi Zeidan | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
128 Şehid Alaa Hüseyin el-Wahish | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
127 Şehid Muhammed Deeb Issa | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
126 Şehid Ahmed Yaser el-Rashdan | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
125 Şehid Hüseyin Ahmed Said 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü |
124 Şehid Ahmed Mahmud el-Hajah | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
123 Şehid Abdel Rahman el-Jareedeh | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
122 Şehit Remzi Said | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
121 Şehid Fayez Ahmed Abbas | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 5 Haziran 2011
120 Şehid Fadi Majed Nahar | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 5 Haziran 2011
119 Şehid Cihad Awad Ahmed | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
118 Şehid Thaer Adel Hüseyin'in | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 5 Haziran 2011
117 Şehid Wasim Dawat | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
116 Şehid Shadi Hüseyin'in | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
115 Şehid İbrahim Issa | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
114 Şehid İzzet Muswadeh | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
113 Şehid Muhammed el-Ashmawi | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
112 Şehid Mahmud el-Arja | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
111 Şehid Ayman al-Hassan | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
110 Şehid Samir el-Zoubi | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü | 2011 5 Haziran
109 Şehid Ali Amshawi | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Gün Katliamında IOA tarafından öldürüldü
108 Shaheeda Enas Shreitih 23 yaşında | | 5 Haziran 2011 | Golan Tepeleri de Naksa Günü Katliamı üzerine öldürüldü
107 Şehid Sami Al-Nadi Han Yunus itibaren. 22 yaşında. 6 Haziran 2011 öldürüldü
106 Şehid Muhammed Nabil Ebu A'qel 2006 yılında İsrail saldırısı ile yaraların succombed 4 Haziran 2011 tarihinde öldü
105 Şehid Muhammed Mustafa An-Najjar 32 yaşında, | Mayıs 23, 2011 tarihinde öldü
104 Şehid İbrahim Farajallah Nusseirat mülteci kampında 17 yaşında, Gazze | Mayıs 21, 2011 tarihinde öldürüldü
103 Şehid Muhammed Ebu Shamala 23 yaşında. Gazze'den Mücahidler | May 20, 2011 tarihinde öldü
Nakba Günü diğer tahmini 16 Shuhada 2011 indentity katledildi bilinmeyen tam isimleri
86 Şehid Ahmed Mohamad Lübnan | Ain El Helva mülteci kampından. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
85 Şehid Muhammed Gaber Lübnan | Ain El Helva mülteci kampından. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
84 Şehid Mohamad Hamada Ain El Helva mülteci kampından, | Lübnan. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
83 Şehid Mohamad Subhya Lübnan | Ain El Helva mülteci kampından. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
82 Şehid Muhammed Ebu Shalha Lübnan | Gal ElBahr mülteci kampından. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
81 Şehid Muhammed Ebu Salim Lübnan | Al Bosrefugee kampından 17 yaşında,. May 15, 2011 tarihinde öldürüldü
80 Şehid Muhammed Samir Al Saleh Burg Al Shamaly mülteci kampından, | Lübnan, 15 Mayıs 2011 tarihinde öldürüldü
79 Şehid İmad Ebu Shakra Ain El Helva Filistinlilerin mülteci kampından | Lübnan, 15 Mayıs 2011 tarihinde öldürüldü
78 Şehid İbrahim el-Halebî May 15, 2011 tarihinde öldürüldü,
77 Şehid Milad Ayash 17 yaşında, | Mayıs 14, 2011 tarihinde öldü
76 Şehid Hasan Ash-Sha'er 17 yaşında, | Mayıs 12, 2011 tarihinde öldü
75 Muhammed Ramazan Şaban , eski 22 yıl | Mayıs 11, 2011 tarihinde öldü
74 Şehid Shadi Az-Zatmeh 28 yaşında, | 8 Nisan 2011 İsrail saldırısı nedeniyle 5 Mayıs 2011 tarihinde yaraların öldü
73 Shaheeda Abeer Skafe 10 yaşında | 22 Nisan 2011
72 Şehid Vittorio Arrigoni 36 yaşında, | 14 Nisan 2011
71 Şehid Ebu Mehdi Athra 21 yaşında, | 14 Nisan 2011
70 Şehid Ebu Khader Elbeh 22 yaşında, | 14 Nisan 2011
69 Şehid Al Bar Ra'ed 30 yaşında. |, 2011 9 Nisan
68 Şehid Ahmed Al Zaytoniya | 9 Nisan 2011
67 Şehid Shadi Al Zatma | 8 Nisan 2011
66 Şehid Ebu Tayser Sneema | 8 Nisan 2011
65 Şehid Muhammed Awaja | 8 Nisan 2011
64 Şehid Muhammed Ebu Armaneh | 8 Nisan 2011
63 Şehid Bilal Mohammed Al Ara'eer 23 yaşında, | 8 Nisan 2011
62 Şehid Mahmud Wael Al Jaru 10 yaşında, | 8 Nisan 2011
61 Şehid Ahmed Ghrab | 8 Nisan 2011
60 Şehid Raed Şehade 8 Nisan 2011 | 27 yaşında,
59 Shaheeda Najah Qudaih 45 yaşında, | 8 Nisan 2011
58 Shaheeda Nidal Qudaih 19 yaşında, | 8 Nisan 2011
57 Şehid Talal Abu Taha 55 yaşında, | 8 Nisan 2011
56 Şehid Abdullah el-Qarra | 8 Nisan 2011
55 Şehid Ebu Muataz Jamea | 8 Nisan 2011
54 Şehid Salih Tarabin 38 yaşında, | 7 Nisan 2011
53 Şehid Al Dibari Khaled 7 Nisan 2011 | 23 yaşında,
52 Şehid Musab el-Sufi 18 yaşında, | 7 Nisan 2011
51 Şehid Mohamed Al Manmom 25 yaşında, | 7 Nisan 2011
50 Şehid Mahmoud Al Manasra 50 yaşında. 7 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
49 Şehid Muhammed Ziad Shalha | 21 yaşında. 5 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
48 Şehid Juliano Mer-Khamis 54 yaşında |. 4 Nisan 2011 | Cenin öldürüldü
47 Şehid İsmail'i Labad | 31 yaşında. 2 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
46 Şehid Abdullah Labad | 24 yaşında. 2 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
45 Şehid Muhammed Ad-Dayah 31 yaşında |. 2 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
44 Şehid Hasan Abu Jaber | 24 yaşında. 1 Nisan 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
43 Oysa Şehid-Kimlik Bilinmeyen | Bir Aşırılık Yerleşimci Hit Öldü & Attack Run | 31 Mart 2011
42 Şehid Muhammed Halid Ebu Muammer İsrail işgal tarafından öldürüldü 24 yaşında, | 30 Mart 2011
41 Şehid Sabri Haşim Asaliyya | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 27 Mart 2011
40 Şehid Radwan Al Namrouty İsrail işgal tarafından öldürüldü 26 yaşında, | | 27 Mart 2011
39 Şehid Kimlik Bilinmeyen | 23 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
38 Şehid Mahmud Celaleddin-Hilu İsrail işgal tarafından öldürüldü 10 yaşında, | | 22 Mart 2011
37 Şehid Muhammed Jihad al-Halw İsrail işgal tarafından öldürüldü 11 yaşında, | | 22 Mart 2011
36 Şehid Yaser el-Halw Ahed 16 yaşında |. 22 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
35 Şehid Yaser Hamed el-Halw 50 yaşında |. 22 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
34 Şehid Muhammed Saber Harara | 20 yaşında. 22 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
33 Şehid Adham Al-Hazareen | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 2011 Mart 22
32 Şehid Sa'dy Halas | 23 yaşında. 22 Mart 2011 tarihinde İsrail Meslek tarafından öldürüldü
31 Şehid Muhammed Atyeh Al-Harazeen 27 yaşında |. 22 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
30 Şehid Muhammed Abed | 31 yaşında. 22 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
29 Şehid Mustafa Ahmed Sehwel 5 yaşında | | 21 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından 10 gün saldırı sonrası öldü
28 Şehid İmad faraj Allah'ın İsrail işgal tarafından öldürüldü 16 yaşında, | 20 Mart 2011
27 Şehid Ebu Qasem Eteiwi İsrail işgal tarafından öldürüldü 16 yaşında, | | 20 Mart 2011
26 Şehid Ghassan Fethi Ebu Ömer | 25 yaşında. 16 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
25 Şehid Adnan Yusuf Eshtewy | 23 yaşında. 16 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü
24 Şehid Abdul Hamid Ebu Gali 8 Mart 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü 20 Yaşında, |
23 Şehit Ömer Maruf İsrail işgal tarafından öldürüldü 19 Yaşında, | | 28 Şubat 2011
22 Şehid Abdül Gazi Shaheen Majeed İsrail işgal tarafından öldürüldü 21 Yaşında, | | 27 Şubat 2011
21 Shaheeda Adı bilinmeyen | Febr 25, 2011 | 3 Ay Eski Baby nedeniyle Silvan İsrail göz yaşartıcı gaz için öldü
20 Şehid Wafa Ali Nashasy İsrail işgal tarafından öldürüldü 10 Yaşında, | | 23 Şubat 2011
19 Şehid Adel Jundiyya 23 Şubat 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü 25 Yaşında, |
18 Şehid Eşref Ektifan 16 Şubat 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü 29 Yaşında, |
17 Şehid Cihad Khalaf 16 Şubat 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü 21 Yaşında, |
16 Şehid Talat El-Rawagh | İsrail işgal tarafından öldürüldü eski 25 yaş, | 16 Şubat 2011
15 Şehid Hussam Hussain Rwidy 11 Şubat 2011 | İsrail işgal tarafından öldürüldü 27 Yaşında, |
14 Şehit Yusuf Ikhlayyil | İsrail işgal tarafından öldürüldü eski 17 yaş, | 28 Ocak 2011
13 Şehid Basel Adwen | İsrail işgal tarafından öldürüldü eski 13 yaş, | 27 Ocak 2011
12 Şehid Udai Maher Qadous | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 27 Ocak 2011
11 Şehid Ahmed Ebu Na'im Wadi 22 Ocak 2011 tarihinde İsrail Meslek tarafından öldürüldü
10 Şehid Muhammed Salem Sami Samoudi İsrail işgal tarafından öldürüldü 24 yaşında, | | 20 Ocak 2011
9 Şehid Amjad El-Za 'Anin | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 18 Ocak 2011
8 Şehid Zaher Ahmed Jarghun | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 18 Ocak 2011
7 Şehid Jamil Al-Najjar | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 11 Ocak 2011
6 Şehid Shab'an Al-Qarmout | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 10 Ocak 2011
5 Şehid Khaldoun Majoub Majeb Samoudi | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 8 Ocak 2011
4 Şehit Ömer Salim Qawasmi | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 7 Ocak 2011
3 Bilinmeyen Shuhada Kimlikler | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 6 Ocak 2011
2 Şehid Mahmud Muhammed Dharagma | İsrail işgal tarafından öldürüldü | 2 Ocak 2011
1 Shaheeda Jawaher Ebu Rahma | Oca 1, 2011 tarihinde İsrail işgal tarafından öldürüldü//

MÜSLÜMANLARIN MASUMİYETİ! GAYRİ MÜSLİMLERİN VAHŞETİ:


MÜSLÜMANLARIN MASUMİYETİ! GAYRİ MÜSLİMLERİN VAHŞETİ:

MÜSLÜMANLARIN MASUMİYETİ! GAYRİ MÜSLİMLERİN VAHŞETİNE İFTİRALARLA MAZEME EDİLMİŞ. 

GAYRİMÜSLİMLER; kalitesiz kendileri gibi bir film yapıyorlar, müminleri geri kalmış, barbar, vahşet dolu insanlar olarak tanıtıyorlar, sonra  müslümanlar ise ortalığı yakıp yıkıp bozguncuları haklı çıkarıyorlar

Hak ile batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. bunu yapan adiler müslümanları galeyana getirerek haklı (!) olduklarını ispatlamaya çalışacaklardır. ayrıca basit ve kalitesiz bir filmle şöhreti yakaladılar. yani istedklerine bir anlamda ulaşmış oldular. ey müslümanlar uyanık olun galeyana gelmeyin. bence filmi yasal yollarla kınayın ve on gün sonra böyle bir film yokmuş gibi davranın. bunu yapan şerefsizleri kaale almayın ki değer kazanmasınlar. soğukkanlı duruşunuzu koruyun.

Her müslüman her inanan bilir ki bu filmi yapan, oynayan herkesin cehennemdeki yeri hazır. Tamamen müslümanları proveke etmek, bu gazla müslümanların ortalığı yakıp yıkmasını sağlamak amacıyla yapılmış bir film. Gaza gelmeyin, beddua okuyup geçin.

Peygamber efendimiz eshab-ı kiramdan bazı büyüklerle birlikte sohbet ederlerken yanlarına bir adam geliyor, başlıyor Peygamber efendimize kötü sözler söylemeye, (Senin kadar kötü, senin kadar çirkin birini daha görmedim) diyor, benzeri hakaretler yapıyor. Eshab-ı kiram Peygamber efendimize bakıyorlar, bir işaret etse yetecek. Peygamber efendimiz, adamın her söylediğine doğru söylüyorsun buyuruyor. Sonra bu adam gidiyor, yanlarına hazret-i Ebu Bekir geliyor. (Ya Resulallah ömrümde senin kadar güzel birini şimdiye kadar hiç görmedim. Senin kadar iyi birine hiç rastlamadım) gibi güzel sözler söylüyor. Ona da Peygamber efendimiz doğru söylüyorsun ya Eba Bekir buyuruyor. Eshab-ı kiram şaşırıyorlar, Peygamberler şaka da olsa hiç yalan söylemezler. Peygamber efendimize, “Ya Resulallah, o adama da doğru söylüyorsun buyurdunuz, Ebu Bekir’e de, bunun hikmeti nedir?” diyorlar.

Peygamber efendimiz, “Ben bir aynayım, bana bakan kendini görür. O adam bana baktı kendini gördü, kendi özelliklerini söyledi. Ebu Bekir baktı kendini gördü ve kendi özelliklerini söyledi” buyuruyor.

Biraz zekasi olan bu filime kizmak yerine güler  bunun icin kızmak bagırmak yada tas atip bir yerleri yıkmak acizlik, küfür etmeye bile gerek yok o siğ beyinlerinde Hz. Muhammedi sav anlamalarini zaten beklemek hata , altin yere düsmekle pul olmaz bu gibi filmler sadece peygamberi inanlarin gözünde yüceltir imanini tazeler Elhamdülillah müslümanim elhamdülillah pegamber asigiyim Resulumun sahsina bu basitligi yapanlarin cezasini onu yararadan verir. BEDDU ETMEK EN GÜZEL CEVAP. BELKİDE RESULULLAH'ın sav YAPTIĞI GİBİ ...

İSLAM DİNİNE SALDIRIP GÜNDEM BULMAK MI?


İSLAM DİNİNE SALDIRIP GÜNDEM BULMAK MI?

FATİH VE ONU SEVEN TÜM ÜMMETİN LANETİ ÜZERİNİZEDİR
İSLAM KOMUTANI GÜZEL AHLAK FATİHİ SULTAN MUHAMMED HAN İÇİN PEYGAMBER sav NE DEDİ?
DİN DÜŞMANLARI İFTİRA İLE CEHENNEMLERİNi ve LANETİ NASIL İSTEDİ???.. 
“Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”

Milletimizin şeref ve zaferlerle süslü muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerden birisi de: Hiç şüphe yok ki 29 Mayıs 1453 yılında gerçekleştirilen İstanbul’un fethidir.

Bizans’ın paslı mıhını sökme şeref ve fazileti ise ALLAH cc Habibi, Hz. Peygamber sav Efendimiz’in: “Ne güzel komutan! Ne güzel asker” diye müjdelediği, “Fatih Sultan Muhammed Han” ve “Osmanlı askerine” aittir. İstanbul gibi dünyanın gözbebeği ve can damarı sayılan bir şehrin fethedilmesini yüce ALLAH, cc Fatih Sultan Muhammed’e ve O’nun askerlerine nasip etmiştir.

Fatih Sultan Muhammed ve askerlerinin en büyük gayesi Hz. Peygamber sav Efendimizin övdüğü kimselerden olmaktı. Gerçekten: Bişr el-Ganevî  ra  babasından yaptığı rivayete göre Hz. Peygamber sav Efendimiz :

“Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir!” buyurmuşlardır.

Bu hadis-i şerif, Hz. Peygamber sav Efendimizin mucizelerinden bir mucizedir. İstanbul, asr-ı saadette Kostantiniyye ismi ile bilindiği için, Hz. Peygamber sav  Efendimiz de hadis-i şeriflerinde bu isimle anmışlardır.

Bu hadis-i şerif, 857 yıllık heyecan dolu bekleyiş sürecinde Müslüman devlet ve toplulukların nişanesi olmuştur. Daha sahabe döneminde binlerce kilometrelik yollar aşılarak müjde gerçekleştirilmek istenmiştir. Gerçi, Müslümanların kalp birliğini bozmak için bu süreçte “Böyle bir hadis yok. Uydurma” diyerek şaşırtma taktikleri de uygulanmamış değildir. Fakat hiçbiri kutlu fethin gerçekleşmesini engelleyememiştir .

22 Mart 2013 Cuma

İSRAİL ÖZÜR DİLEDİ AMA ALLAH cc NE DER?


Haaretz: İsrail özür diledi!

İsrail'in etkin gazetelerinden biri olan Haaretz, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon göçmesinde Mavi Marmara olayında öldürülen Türkiye vatandaşları için özür dilediğini yazdı.

Gazete, özrün ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ziyareti sırasında gerçekleştiğine dikkat çekti. Haaretz ABD Başkan'ın ülke ziyaretinde görüşülen meselelerin başında İsrail-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi olduğunun altını çizdi. Gazete Erdoğan ve Netanyahu'nun iki ülkenin geri çağırdığı büyükelçileri yeniden görevlerinin başına gönderme konusunda da anlaştığını yazdı.

HOLLANDA BASINI 'FLAŞ' DEDİ

Hollanda'da yayın yapan "De Volkskrant" ve "NRC Handelsblad" gazeteleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye'den Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisi baskını için özür dilemesini 'ikili ilişkiler normalleşiyor' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Açıklamada, "iki tarafın ülkeler arası ilişkilerin normalleştirilmesi, elçilerin geri dönmesi ve İsrail askerlerine yönelik adli kovuşturmaların iptal edilmesi için anlaştığı" belirtildi. Açıklamaya göre, İsrail, yardım gemisinde hayatını kaybeden, biri ABD vatandaşı 10 Türk'ün ailelerine tazminat vermeyi de kabul etti.

Hollanda basını Netanyahu'nun açıklamasını şu şekilde yer verdi: "Can kaybına yol açan her hata nedeniyle Türk halkından özür diliyorum. Her türlü tazminata ödemeye hazırız."


NEW YORK TIMES: OBAMA'NIN ESERİ

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ABD Başkanı Obama sayesinde olduğunu yazdı, 'Obama'nın diplomasi zaferi' olarak yorumlandı.


El Cezire: İsrail Başbakanı filo olayı için 'özür diledi'

Katar merkezli El Cezire, Netanyahu'nun Erdoğan'dan özür dilediğini ve hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini belirttiğini yazdı. İsrailli liderin Gazze de dahil Filistin topraklarına uygulanan ambargonun "büyük ölçüde" kaldırıldığını açıkladığı bilgisine yer veren El Cezire, ayrıca telefon görüşmesi boyunca Erdoğan'ın Türkiye ile İsrail arasındaki işbirliği ve dostluğun önemine dikkat çektiğini söyledi.

Başbakanlık'tan kritik açıklama...
Başbakanlık, Erdoğan ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı. Açıklamada Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilediği belirtilerek, "Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabul etmiştir" denildi. İşte detaylar...


21 Mart 2013 Perşembe

Abdullah Öcalan'ın merakla beklenen mektubu


Abdullah Öcalan'ın mektubu / Nevruz 2013

Abdullah Öcalan'ın merakla beklenen mektubu Diyarbakır'da açıklandı. PKK'ya 'Silahları bırakın, sınır dışına çıkın' çağrısı yapan Öcalan: Türk ve Kürt halkı Çanakkale'de birlikte şehit oldu. Dönem helalleşme zamanı...
Öcalan şunları söyledi; “Mazlumların özgürlük ve Nevruzu kutlu olsun. Selam olsun bu uyanış canlanış ve diriliş günü olan en geniş katılım ve ittifakla kutlayan ve Orta Asya halklarına selam olsun. Selam olsun yeni bir dönemin miladı ve gün ışığı olan Nevruz'u ve demokrasi bir hoşgörü ile kutlayan kardeş haklara. Kürtler için Dicle ile Fırat, Sakarya ve Meriç nehirlerinin kardeşleridir. Ağrı ve Dicle, Erciyes ve Kaçgar dağlarının dostlarıdır. Halay ve Delilo, Horon ve Zeybekle, hısım, akraba olur. Ortadoğu ve Orta Asya hakları artık uyanıyor, ve aslına dönüyor. Nevruz ateşi ile yüreği tutuşan, meydanları hınca hınç dolduran milyonlar artık barış diyor, kardeşlik diyor, çözüm diyor. Bu haykırış bir noktaya ulaşmıştır. Bizim kavgamız hiçbir ırka, dine ve gruba karşı olmamıştır. Bizim kavgamız, ezilmişliğe, bilgisizliğe ve her türlü baskı ve ezilmeye karşı olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bugün artık yeni bir Türkiye, yeni bir Ortadoğu ve yeni bir geleceğe uyanıyoruz. Bugün yeni bir dönem başlıyor. Silahlı direniş sürecin den demokratik direniş sürecine kapı açılıyor. Siyasi, sosyal ekonomik ve sosyal yanı ağır basan bir süreç başlıyor. Biz onlarca yılımızı bu halk için feda ettik. Büyük bedeller ödedik, helal olsun. Bu fedakarlıkların hiçbiri boşuna gitmedi. Kürtler özbenliğini, aslını ve kimliğini yeniden kazandı, kutlu olsun. Artık silahlı sussun, fikirler konuşsun, noktasına geldi. Ben bu çağrıma kulak veren, milyonların şahitliğinde diyorum ki, artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil, siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilme aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözeteciğine inanıyor. Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır...

20 Mart 2013 Çarşamba

10 yıl geçti Irak işgalinin üzerinden.


Irak işgalinin üzerinden 10 yıl geçti.


Irak yönetiminin elinde kitle imha silahları var yalanlarıyla ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri tarafından başlatılan işgalin üzerinden 10 yıl geçti.

Irak’ta Saddam Hüseyin yönetiminin elinde kitle imha silahlarının olduğu yalanıyla ABD ve İngiltere öncülüğünde 20 Mart 2003’te “Irak’ı Özgürleştirme Operasyonu” adı altında başlatılan işgalin 10’uncu yılı bugün geride kalıyor.

Ancak yüzbinlerce Iraklının hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın da yerlerini terk etmek zorunda kaldığı bu kanlı savaş sonrasında ne Irak’a “özgürlük” geldi ne de ülkede kitle imha silahları bulundu.

Kitle imha silahı yalanının ortaya çıkmasıyla, faillerden gelen “özürler”in ya da bu dönemde işgalin meşrulaştırılması konusunda oldukça “iyi iş çıkaran” ana akım Batı medyasının “istihbarat raporlarını biraz abartmışız” açıklamalarının, bugün Suriye ve genel olarak Ortadoğu’ya bakıldığında pek bir anlam ifade etmediği ortada.

Hindistan meclisi 'tecavüze idamı' onayladı


DİKKAT EDİLİRSE ZİNA DENMİYOR TECAVÜZ DENİYOR!. DÜNYANIN TÜM DİNSİZLERİ ZİNA KELİMESİNDEN NE ANLIYOR?

Hindistan meclisi 'tecavüze idamı' onayladı

Hindistan'da tecavüz sanıklarına, idam da dahil olmak üzere, daha ağır cezalar verilmesini öngören yasa tasarısı parlamentonun alt kanadında kabul edildi.

Yeni yasa, toplu tecavüz, reşit olmayan birine tecavüz, polis ya da yetkili birinin tecavüzü gibi suçlar için öngörülen cezayı iki kat arttırarak 20 yıla çıkarıyor. Bu cezanın ömür boyu hapis cezasına dönüştürülmesi de mümkün.
Yasada ölüme veya kurbanın kalıcı bir şekilde bitkisel hayata girmesine yol açan tecavüz vakalarında, Hindistan'da nadiren verilen idam cezası da yer alıyor.
Yeni yasa, röntgencilik, taciz ve kezzap gibi yakıcı maddelerle saldırı için öngörülen cezaları da arttırıyor.
Hükümet, tecavüze ilişkin bir kararnameyi geçen ay yayımlamıştı; parlamentonun onayı olmasaydı kararname hükümsüz kalacaktı.
Bazı siyasi partilerin cinsel ilişkiye rıza için belirlenen yaşın 16'ya indirilmesine itirazından sonra, yeni yasada bu yaşın 18 olarak bırakıldığı bildiriliyor.
Hindistan'da cinsel ilişkiye rıza yaşı 30 yıl boyunca 16'ydı, ancak Şubat ayındaki hükümet kararnamesinde bu yaş 18'e çıkarılmıştı.
Hükümet daha sonra, söz konusu yaş sınırının kızlarının ilişkilerini onaylamayan aileler tarafından kötüye kullanabileceği endişesiyle tekrar 16 indirilmesini önermişti.
Eski uygulamada tecavüz sanıklarına 7 ila 10 yıl arasında hapis cezası verilebiliyordu.

Denktaş babasının mezarı başında kendini vurdu


“Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu, rahmetli Raif Denktaş’ın oğlu Can Denktaş babasının mezarı başında kendini vurdu”.

Sonrası malum Can Denktaş kurtarılamadı.
Bu ülkede soy ismi ağır birinin yakınıysanız işiniz zor.
Hiçbir şeye hakkınız yok.
Kendi çabalarınızla elde ettikleriniz bile sorgulanır.
Altında her daim bir şeyler aranır.
Aslında bunun haksız bedelidir ödenen.

İnsanı her türlü önceliğin en önünde tutan bir düzen neden kurulamadı bu ülkede?
Ve vakit artık çok mu geçtir?
Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik kriz ve buna bağlı olumsuzluklardan söylem anlamında yararlanacağımıza kendimize pay çıkarsak daha iyi olmaz mı?
Onlarda yaşananlar şu an için bizde olmayabilir.
Peki, bu bizim başarımız mı?
Elbette hayır.
İçten içe yaşanan bir çöküntü var bu ülkede.
Piyasada yaprak bile oynamıyor.
Devlet maaşları zar zor ödüyor.
Hayvancı, çiftçi, öğrenci, belediye çalışanı alacaklarını alamamaktan yakınıyor.
Küçük esnaf, orta direk bitmiş.
İnsanlar arasında uçurumun günden güne büyüdüğü sınıflar oluşmuş.
Çok yakın gelecekte yine yeniden gündeme gelecek mazbata sorunu köşede bekliyor.
Bunların hiçbiri gökten zembille gelmedi.
Ve hiçbiri çözümsüz değil.
En başta bunların varlığı kabul etmek gerek.
Kandırmak, sözlerle, rakamlarla aksini iddia etmek kolay ve bir yere kadardır.
İnsanlar artık çaresiz.

Daha ne bekleniyor?
Kısa bir zaman dilimi içinde onlarca insanımızı aynı sebepten ötürü kaybetmedik mi?
Bu ülkede ne seçim biter, ne iktidar kavgası.
Bitip tükenense, günden güne insan sevgisi.
Hayatı kolaylaştıracak erki elinde tutanların öncelikleri başka olunca çaresiz insanımız farklı çözümler buluyor.
Olanlarsa geride kalanlara oluyor.
Babasızlığın ne demek olduğunu iyi bilirim.

19 Mart 2013 Salı

İSTANBUL’DA TERÖR OPERASYONU!


İSTANBUL’DA TERÖR OPERASYONU! ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

İstanbul'da sabah saatlerinde DHKP-C terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyona polis helikopteri de destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 05.30 sıralarında İstanbul genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Beyoğlu Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bulunan Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne yapılan baskına Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi.

DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu öğrenilen helikopter destekli operasyonda, evin içinde bulunan şüpheliler slogan atmaya başladı. Kapıları açmayan şüpheliler "Faşistler bizi yıldıramaz" şeklinde slogan atarken, polis ekipleri de 'koç başı' ile kapı kilidini kırıp adrese girdi.

Yine Okmeydanı'nda Sosyal Meskenler sokakta bir eve girdi. Terör baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alınırken, polis baskın yaptığı adreslerde arama yapıyor.